Portarul italian al echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a fost desemnat cel mai bun portar din lume din 1987 pana in 2008, niciun goalkeeper roman nefiind inclus in acest clasament, informeaza, luni, Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).

Buffon a totalizat 78 de puncte si l-a depasit pe danezul Peter Schmeichel, care a adunat 69 de puncte, potrivit NewsIn. Cei doi sunt urmati in calasment de Iker Casillas (Spania), cu 63 de puncte, si Oliver Kahn (Germania), cu 62 de puncte. Pe locul 5 se afla paraguayanul Jose Luis Chilavert, cu 58 de puncte, in timp ce fostul antrenor al Stelei si al lui Dinamo, italianul Walter Zenga, ocupa pozitia a 6-a, cu 55 de puncte.

Olandezul Edwin van der Sar ocupa locul 7, cu 53 de puncte, fiind urmat de Petr Cech (Cehia), cu 44 de puncte. Pe locurile 9 si 10 se afla belgianul Michel Preud'homme (43 de puncte) si brazilianul Claudio Taffarel (40 de puncte).

Printre portarii din clasament care inca mai sunt in activitate se mai afla jucatori precum Francesco Toldo, Dida, Jens Lehman, Rogerio Ceni, Jerzy Dudek, Oscar Cordoba sau Carlos Abbondanzieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.