Vicepresedintele FRH, Petre Paleu, a avut o iesire nervoasa dupa infrangerea Romaniei in fata Ungariei, scor 27-30, si i-a criticat dur pe suporterii romani, acuzandu-i ca nu si-au sustinut nationala de handbal asa cum fac cu reprezentativa de fotbal.

"Sa le fie rusine romanilor, ca nu stiu sa aprecieze munca handbalistilor si nu vin sa-i sustina la un Campionat Mondial, desi el se desfasoara aproape de casa. A fost o sala plina de maghiari si doar 50 de romani. La fotbal se duc cu miile, la mii de kilometri distanta. Sa le stea fotbalul in gat romanilor si sa se califice la un Campionat Mondial cand voi vrea eu", a tunat Paleu la finalul meciului cu Ungaria.

Mult mai calm, jucatorul Marius Stavrositu a apreciat ca adevaratul debut al tricolorilor la Campionatul Mondial a fost meciul cu Ungaria. "Practic, pentru noi, Campionatul Mondial a inceput de astazi. Am facut un meci bun. Am fost aproape de a obtine un rezultat mare. Probabil si lipsa de experienta si-a spus cuvantul, pentru ca n-am stiut sa gestionam avantajul de 6 goluri pe care l-am avut in repriza a doua. Speram sa obtinem 3 victorii in meciurile viitoare", a declarat Stavrositu dupa meci.

De partea cealalta, jucatorul roman al nationalei Ungariei, Ferecz Ilyes, a declarat ca increderea in victorie a fost decisiva pentru echipa sa. "Asa cum ne asteptam, meciul cu Romania a fost unul foarte greu. Speram ca vom castiga, chiar daca am fost condusi cu 6 goluri. Am avut incredere in noi si pana la urma ne-a iesit", a comentat Ilyes.

Selectionerul Aihan Omer a subliniat faptul ca nationala Romaniei creste in valoare de la meci la meci si s-a declarat increzator ca elevii sai isi vor indeplini obiectivul, clasarea intre primele 3 echipe in Grupa A, in viitoarele partide. "Am facut un meci bun. Am avut o perioada a jocului foarte buna pana in minutul 10 din repriza a doua, cand am trecut printr-o perioada foarte grea. Ungaria, care este o nationala foarte buna, a profitat si a marcat de 7 ori consecutiv. Important pentru noi este ca am crescut in joc fata de partida cu Franta, asa ca privim cu incredere urmatoarele meciuri", a spus antrenorul Aihan Omer.

Nationala de handbal a Romaniei a fost invinsa duminica, la Osijek, de Ungaria, scor 27-30, dupa ce a condus la pauza cu 16-13 si a inregistrat astfel cea de-a doua infrangere din Grupa A a Campionatului Mondial din Croatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.