Partida de tenis Romania-Rusia, din primul prima mansa a Cupei Davis, se va disputa la Sibiu, in Sala Transilvania, a declarat, vineri, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Romane de Tenis, Dumitru Haradau

"Inspectorii ITF (n.r. Federatia Internationala de Tenis) vor pleca astazi (n.r.vineri), dar deja ne-au comunicat verbal ca derogarea o vom primi pentru Sala Transilvania din Sibiu. Actul care va atesta aceasta derogare este doar o formalitate care va fi indeplinita ulterior", a afirmat Dumitru Haradau, citat de NewsIn.

Problema salii pentru meciul de Cupa Davis a aparut imediat dupa tragerea la sorti, deoarece in luna februarie Romania a jucat cu Franta in Sala Transilvania din Sibiu primind o derogare. ITF cere ca salile in care se disputa un meci de Cupa Davis sa aiba 4.000 de locuri pe scaune, dar FRT a primit derogare pentru 2.000 de locuri. Acesta trebuia sa fie ultima derogare, dar FRT a mai primit o asemenea invoire in luna septembrie 2008 la Vilnius, in Lituania, unde a avut loc o consfatuire la care au participat toti presedintii federatiilor europene de tenis din Europa.

Echipa Romaniei de Cupa Davis va intalni selectionata Rusiei in primul tur al Grupei Mondiale de Cupa Davis, in perioada 6-8 martie 2009. Romania si Rusia s-au intalnit de patru ori pana acum (1969, 1972, 1973, 1997). Scorul general al intalnirilor este de 3-1 in favoarea romanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.