Jucatorul roman de tenis Andrei Pavel (34 de ani) il va intalni in turul I de la Australian Open pe britanicul Andy Murray, cap de serie numarul 4, conform tragerii la sorti ce a avut loc vineri, informeaza NewsIN

Pavel, care nu a mai jucat intr-un meci oficial de simplu februarie 2008, l-a mai intalnit pe Murray o singura data, la US Open, in 2005, atunci cand scotianul s-a impus in 5 seturi.

In urmatorul tur, castigatorul dintre Pavel si Murray il va intalni pe invingatorul dintre rusul Teimeuraz Gabasvili si spaniolul Marcel Granollers.

Cel mai bine clasat jucator roman, Victor Hanescu, va evolua in runda inaugurala cu cehul Jan Hernych, pe care l-a mai invins de doua ori in cariera, iar castigatorul ar putea da piept cu neamtul Rainer Schuettler, favoritul 30, care intalneste un tenisman venit din calificari.

Principalul favorit al competitiei, spaniolul Rafael Nadal, il intalneste in prima runda pe belgianul Cristophe Rochus, in timp ce Roger Federer va juca impotriva italianului Andreas Seppi.

In calificarile pentru proba masculina, Victor Ionita a fost eliminat in turul I de italianul Marco Crugnola, la fel ca si Victor Crivoi, invins de irlandezul Louk Sorensen.

In proba de simplu feminin, Monica Niculescu va intalni o jucatoare venita din calificari, iar invingatoarea va juca impotriva castigatoarei din meciul Maria Kirilenko (27) si Sara Errani.

Edina Gallovits va juca impotriva italiencei Maria Elena Camerin, iar in turul II ar putea juca impotriva rusoaicei Vera Zvonareva, cap de serie numarul 7, care va intalni la randul ei in runda inaugurala cu slovaca Magdalena Rybarikova.

Cea mai bine clasata tenismena din Romania, Sorana Carstea, va juca in turul I cu unguroaica Melinda Czink, iar in urmatoarea runda ar putea sa o intalneasca pe chinezoaica Jie Zheng (22), care a fost programata in runda inaugurala cu frantuzoaica Camille Pin.

O alta romanca aflata in competitie, Raluca Olaru, a fost eliminata in turul II al calificarilor.

Sarboaica Jelena Jankovic, cap de serie numarul 1, o intalneste pe austriaca Yvonne Meusburger, iar Serena Williams (2) pe chinezoaica Meng Yuan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.