Crina Popescu, in varsta de 14 ani si o luna, a atins pe 10 ianuarie cel mai inalt masiv din afara Asiei, varful Aconcagua (6.962 metri), pe ruta Ghetarului Polonez, ea devenind cea mai tanara alpinista care a urcat pe acest munte, se arata intr-un comunicat de presa remis agentiei NewsIn

Echipa care a reusi escaladarea a fost formata din Crina Popescu, Ovidiu Popescu si Daniela Tudor. Cei trei au mai incercat escaladarea, dar din cauza conditiilor meteo s-au intors din drum. Astfel, la a doua incercare, echipa a ales sa traverseze Ghetarul Polonez si sa faca jonctiunea cu Ruta Clasica la aproximativ 6.300 de metri. Pe 10 ianuarie, echipa a atins varful Aconcagua la ora 15:30 (ora locala). Inainte de aceasta ascensiune, Crina Popescu a cucerit si cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), stabilind si aici acelasi record.

Varful Aconcagua are 6.962 de metri, este cel mai inalt din afara Asiei si in acelasi timp cel mai inalt din ambele Americi, fiind situat in America de Sud la granita dintre Argentina si Chile.

Crina Popescu a inceput sa escaladeze la varsta de 10 ani si a mai cucerit varfurile: Dente del Gigante(4.014 metri) si Mont Blanc (4. 810 metri) in Alpi, Kalapatar (5.545 metri) in Nepal, Kazbek (5.047 metri) in Caucaz, Damavand (5.761) in Iran.

In 2009, Crina Popescu si-a propus o expeditie in Nepal unde sa cucereasca un varf de 8.000 de metri.
Membrii expeditiei se vor intoarce in Romania pe 18 ianuarie, la ora 15:15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.