Cluburile noastre din Liga I pierd jucatorii talentati, care fac junioratul la gruparile din esaloanele inferioare, din cauza deficientelor la capitolul scouting.
Acesti fotbalisti sunt "suflati” de gruparile din strainatate, care au observatori trimisi in toata lumea. Astfel, numai in Italia activeaza nouasprezece fotbalisti tineri foarte talentati. Peste ani, ei ar putea sa ajunga in Squadra Azzura, oferta fiind mult mai tentanta decat cea reprezentata de selectionata tricolora.

Aflati intr-un numar tot mai mare in fotbalul profesionist din Italia, tinerii jucatori romani par din ce in ce mai nerabdatori sa debuteze in Serie A. A devenit deja o traditie ca echipele de tineret ale cluburilor din Italia sa aiba in componenta unul sau mai multi juniori din Romania. Gruparile din Peninsula profita de faptul ca echipele mari din Romania au departamente de scouting foarte slabe si, astfel, nu pot descoperi talentele din esaloanele inferioare. Daca unii dintre jucatorii romani din Italia se afla foarte aproape de debutul in prima echipa, altii au facut-o deja. Toti asteapta momentul in care vor fi convocati la nationala Squadrei Azzura.

Udinese, aparata de romani

Plecati de la scoala lui Gica Popescu, portarul Alexandru Pena (18 ani) si fundasul Sebastian Mladen (17 ani) evolueaza la echipa de tineret a lui AS Roma si au beneficiat de cele mai mediatizate transferuri ale unor tineri romani in Italia. In campionatul echipelor de tineret din Italia, “Primavera”, una din cele mai importante grupari este Udinese Calcio. Poarta italienilor este asigurata de doi goalkeeperi romani, Alberto Cobrea (18 ani, format de profesorul Constantin Pancu la PS Piatra-Neamt) si Alin Bucuroiu (17 ani, aradean care in urma cu aproape doi ani evolua in Divizia D Valcea). Cobrea a luat contact cu scooterii italieni in urma unui turneu disputat la Botosani, prilej cu care a primit o oferta de a sustine probe de joc la AS Roma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.