Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat, joi, agentiei NewsIn, ca trecerea lui Mirel Radoi de la Steaua la Al-Hilal reprezinta un pas inapoi pentru cariera sa, dar in acelasi timp este ocazia potrivita pentru ca jucatorul sa se realizeze din punct de vedere financiar

"Fotbalistic, plecarea lui Radoi la Al-Hilal este un pas inapoi pentru el, pentru valoarea lui. Nici nu trebuie sa-mi mai puneti aceasta intrebare, daca e sau nu un pas inapoi pentru el. Nu stiu daca are importanta foarte mare acest lucru, el avea nevoie de aceasta schimbare, avea nevoie sa faca un pas la alta echipa, si este important si viitorul lui din punct de vedere financiar. Nu cred ca-l incalzea pe Radoi sa joace toata viata la Steaua si sa-si termine activitatea fotbalistica fara a asigura un viitor mai bun familiei lui", a spus Victor Piturca, citat de Newsin.

Selectionerul Romaniei nu este de acord ca Al-Hilal reprezinta in Asia ceea ce reprezinta Real Madrid in Europa: "Stim la ce nivel este fotbalul din tarile arabe, este foarte clar ca nu exista comparatie intre ceea ce se joaca in Europa si ceea ce se joaca acolo".

Intrebat fiind in ce masura sansele lui Mirel Radoi de a fi convocat la echipa nationala au scazut dupa transferul acestuia la Al-Hilal, Piturca a opinat: "Numai daca pleca intr-o tara cu fus orar schimbat, atunci erau probleme si Radoi nu ar mai fi fost convocat, dar intre noi si Arabia Saudita este o diferenta de doar doua ore din cate stiu. Un jucator valoros, asa cum este Radoi, chiar daca joaca intr-un campionat mai slab cum este cel din Arabia, are sanse sa fie convocat".

Piturca a afirmat ca nu a luat legatura cu fostul capitan al Stelei pentru a vorbi cu acesta despre transferul sau la echipa antrenata de Cosmin Olaroiu, intrucat "nu am incredere 100% ca se realizeaza acest transfer". Intrebat de ce manifesta o atitudine circumspecta in privinta sanselor de materializare a transferului lui Radoi, selectionerul a opinat ca nu are "nici cea mai mica informatie, chiar nu am vorbit cu nimeni de la Steaua pe tema acestui subiect si chiar nu stiu".

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca Mirel Radoi va semna joi actele pentru transferul la gruparea araba antrenata de Cosmin Olaroiu, Al-Hilal, tranzactie in urma careia Steaua va incasa 6 milioane de euro plus TVA, iar fostul capitan din Ghencea va avea un salariu stagional de 1.400.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.