Antrenorul gruparii Manchester United, Sir Alex Ferguson, a fost desemnat, joi, cel mai bun tehnician de club din lume al anului 2008, intr-un clasament intocmit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS)

Sir Alex Ferguson, care sezonul trecut a cucerit cu Manchester Liga Campionilor, titlul in Premier League si Cupa Angliei, se afla pe primul loc in topul antrenorilor, cu 264 de puncte, la mare distanta de ocupantul locului secund, olandezul Dick Advocaat, de la Zenit St. Petersburg, care are 144 de puncte. Pe ultima treapa a podiumului se afla argentinianul Edgardo Bauza, de la gruparea peruana LDU Quito, cu 64 de puncte, relateaza NewsIn.

Clasamentul celor mai buni 10 antrenori de club din 2008:
1. Sir Alex Ferguson (Scotia, Manchester United) - 264 puncte
2. Dick Advocaat (Olanda, Zenit St. Petersburg) - 144p
3. Edgardo Bauza (Argentina, LDU Quito) - 64p
4. Arsene Wenger (Franta, Arsenal Londra) - 61p
5. Rafael Benitez (Spania, Liverpool) - 60p
6. Carlos Luis Ischia (Argentina, Boca Juniors) - 28p
7. Roberto Mancini (Italia, Inter Milano) - 27p
8. Avram Grant (Israel, Chelsea) - 19p
9. Manuel Jose (Portugalia, Al Ahly Cairo) - 18
10. Frank Rijkaard (Olanda, FC Barcelona) - 17p.

In acest clasament nu se afla niciun antrenor roman de club, ultima oara cand un tehnician din Romania s-a aflat in topul celor mai buni 10 antrenor din lume fiind in 2005, cand Anghel Iordanescu a ocupat pozitia a 10-a, pe cand era la conducerea gruparii Al Ittihad Jeddah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.