Selectionerul nationalei masculine a Romaniei, Aihan Omer, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca vede in Argentina un adversar dificil si ca meciul cu aceasta formatie va fi cel mai greu pentru elevii sai in Grupa A, avand in vedere ca obiectivul este trecerea de grupe

Aihan Omer vorbeste rar si este destul de retinut. Este selectionerul nationalei masculine din 2007 si atunci cand a venit a stiut ca un singur lucru conteaza, calificarea tricolorilor la un turneu final. A stiu ca in tara lui Cristian Gatu absentele repetate de la turneele finale reprezinta o problema. Imediat dupa numirea sa, presedintele FRH, Cristian Gatu, declara: "De la Omer astept calificarea la CM 2009". Si-a inceput mandatul cu un amical cu detinatoarea titlului mondial, Germania, scor 28-31. A muncit, a adunat langa el jucatorii si a reusit in 2008 ceea ce nu reusisera multi inaintea sa, calificarea la turneul final din Croatia. Atat Aihan Omer, cat si handbalistii tricolori vor debuta in Croatia "la masa bogatilor", in lumea buna a handbalului masculin, dupa 14 ani de absenta.

NewsIn: Ce inseamna aceasta calificare pentru dumneavoastra si pentru handbalistii pe care ii pregatiti?

Aihan Omer: Este emotionant cand ma gandesc ca am reusit aceasta calificare, dar si gandul participarii. Voi fi emotionat pana la primul fluier, dupa aceea vom intra in meci si nu cred ca vom avea timp de emotii. Sper ca dupa primul fluier baietii sa uite de tot si sa joace. Nu suntem o echipa senzationala, ne-am calificat la un gol diferenta, nu am spulberat nationala Muntenegrului, dar suntem o echipa muncitoare.

NewsIn: Va fi meciul cu Franta, primul de la Mondialul din Croatia, cel mai greu?
Aihan Omer: Nu e greu, pentru ca jucatorii se ambitioneaza. Mie e imi e teama de echipa Argentinei, pe care trebuie sa o batem. Multi spun ca va fi usor cu ei, dar nu e asa. Este o echipa necunoscuta pentru multi, dar eu am studiat aceasta echipa si este o forta. Acest meci va fi foarte important pentru noi. Este cel mai tare adversar al nostru si imi e teama de meciul asta, pentru ca imi e teama de trac si de emotii.
NewsIn: De ce va este teama la acest turneu final?

Aihan Omer: Daca nationala feminina este obisnuita cu turneele finale, baietii nu sunt. A juca zilnic este obositor pentru ei si va fi greu in momentul in care vor aparea asemenea probleme. Ei au fost obisnuiti sa joace un meci tur intr-o saptamana si returul peste sapte zile.

NewsIn: Cum a fost acest cantonament lung, care a cuprins si Sarbatorile de iarna?
Aihan Omer: I-am tinut langa mine de Craciun, de Revelion, am incercat sa fac un grup, de aici vine forta. Suntem o echipa si ne dorim sa facem o surpriza, e clar ca nu mergem acolo invinsi. Suntem foarte bine pregatiti si vrem sa trecem de grupe. Un singur lucru e clar, vom lupta pentru fiecare punct in parte.
NewsIn: Ce se intampla in pauza meciurilor in vestiarul echipei nationale?

Aihan Omer: In pauzele meciurilor incepem cu doua minute de tacere, in care fiecare anlizeaza ce s-a intamplat pe teren. Apoi eu le punctez esentialul tactic, dupa care ultimele momente sunt ale jucatorilor, care discuta, isi dau cu parerea. Dupa aceste momente intram in teren si incercam sa dam tot ce avem mai bun pentru victorie.

NewsIn: Ce ar insemna pentru nationala tricolora o victorie in fata Frantei?
Aihan Omer: As fi incantat sa batem Franta, sa facem un rezultat bun, dar nu vreau sa ramanem doar cu un meci frumos. Obiectivul este sa trecem de grupe, deci mai bine e sa batem Argentina si Slovacia.
Romania va participa in perioada 16 ianuarie-1 februarie la Campionatul Mondial din Croatia, unde tricolorii fac parte din Grupa A, alaturi de Franta, Ungaria, Australia, Slovacia si Argentina. Ultimul Campionat Mondial la care a participat nationala masculina a avut loc in 1995, in Islanda, cand romanii au terminat pe locul 10.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.