Numarul victimelor facute de Raliul Dakar, incepand din 1979, a depasit pragul de 50 de persoane inca dinaintea startului editiei din acest an.

De-a lungul timpului, 37 de concurenti, 7 jurnalisti si 11 civili si-au pierdut viata intr-un rally-raid din ce in ce mai contestat. Din nefericire, traditia accidentelor mortale in cadrul acestei competitii a continuat si la editia desfasurata in Argentina si Chile.

Dupa ce in urma cu o saptamana a fost anuntat decesul francezului Pascal Terry, weekendul trecut un camion de sprijin logistic a izbit violent un alt vehicul, cei doi pasageri ai acestuia din urma decedand. Cea mai tragica editie a fost cea din 1986, cand au murit 7 persoane, intre care si creatorul raliului, francezul Thierry Sabine.

Printre cei care si-au gasit sfarsitul in aceasta periculoasa cursa s-au numarat, in afara pilotilor si mecanicilor, ziaristi, medici si chiar spectatori. Cea mai noua victima a Dakarului ar putea fi motociclistul spaniol Cristobal Guerrero.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.