Extensiv l-a cumparat pe capitanul Stelei cu bani imprumutati de la antrenorul Sorin Cartu, pentru a-l vinde apoi Stelei cu 160.000 de dolari. Acum, Al Hilal ii ofera lui Becali 6 milioane de euro pentru finul sau.

Nu avea nici zece ani cand bunicul sau l-a luat de mana si l-a dus la fotbal. Asa a inceput povestea lui Mirel Radoi, astazi simbolul Stelei si unul dintre cei mai valorosi jucatori din campionatul romanesc.

“S-a prezentat la CSS Drobeta, dar Paul Boiengiu, coleg cu mine, l-a folosit portar. S-a suparat asa de tare, incat dupa o luna a plecat si s-a dus la handbal. Nu voia sa stea deloc in poarta, desi avea reflexe bune. Pana la urma s-a intors si am avut grija de el, pentru ca avea niste calitati deosebite. Iesea in evidenta de atunci.

Cand pierdeam in campionatul republican de juniori, plangea de ciuda. Radoi s-a impus mai repede, pentru ca a avut inca de tanar o personalitate puternica, era mai al dracu’, cum se spune. Cand a implinit 15 ani, Radoi ajunsese atat de bun, ca FC Drobeta-Turnu Severin ii promisese locul de titular in Liga a II-a, dar m-am opus mutarii pentru ca risca sa se piarda fiind necopt, asa cum se intamplase si cu alti juniori talentati”, povestea antrenorul Marian Brihac, cel care i-a marcat cariera. Mirel Radoi provine dintr-o familie de oameni modesti, muncitori in Severin, care si astazi prefera sa ramana in anonimat, de unde privesc cu satisfactie la realizarile lui “Mati”: o cariera stralucita si o familie model, Mirel fiind un familist convins, motiv pentru care sotia sa, Viviana, i-a daruit doi copii, pe Denis si pe Ingrid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.