Fostul tehnician al Rapidului, Jose Peseiro, a declarat, miercuri, la plecarea din Romania, ca este dezamagit din cauza ca nu si-a putut duce la capat obiectivele pe care si le propusese la formatia giulesteana, dar admite posibilitatea de a mai pregati o echipa romaneasca in viitor

"Niciodata un antrenor nu este fericit cand isi intrerupe contractul. Preferam sa termin campionatul la Rapid, pentru ca eu am construit aceasta echipa. Sunt trist, dar am lasat Rapidul cu sanse reale de a obtine titlul si Cupa Romaniei. Experienta mea in Romania a avut si lucruri bune, dar si lucruri rele. Sunt dezamagit de atmosfera din prezent pentru ca eu m-am pus cu totul in slujba echipei", a spus Jose Peseiro, citat de Newsin.

Tehnicianul a vorbit si despre situatia sa contractuala cu gruparea alb-visinie: "Inca nu mi-am primit banii. Sichitiu mi-a mai cerut inca o zi pentru a-mi putea plati drepturile salariale. Eu am fost de acord si acum astept. Am acceptat sa mai astept inca o zi pentru ca intotdeauna am vrut binele acestei echipe. In caz ca nu-mi voi primi banii, totul este posibil, chiar si sa fac memoriu la FIFA si UEFA".

Tehnicianul portughez Jose Peseiro declara luni ca nu vrea sa mai aiba nicio legatura cu Rapidul, urmand sa paraeasca miercuri Romania, si sustinea ca va reclama formatia giulesteana la forul mondial pentru a-si recupera restantele financiare. Antrenorul lusitan, care a preluat formatia in urma cu 6 luni, a ajuns zilele trecute la un acord cu oficialii giulesteni pentru rezilierea contractului, in schimbul a aproximativ 300.000 de euro, insa acestia din urma nu au gasit fondurile necesare pentru a achita toate restantele financiare catre staff-ul tehnic.

Intrebat daca dupa plecarea sa de la Rapid anumiti jucatori portughezi ai giulestenilor vor parasi si ei gruparea de sub Grant, Peseiro a opinat: "Nu, nu cred ca vor pleca jucatorii portughezi din cauza ca am plecat si eu. Acum depinde de ce va decide si clubul in privinta unora dintre ei. Portughezii de la echipa trebuie sa lupte, vreau sa joace bine in continuare si sa-si pastreze profesionalismul".

In incheiere, tehnicianul lusitan nu a negat varianta de a mai antrena vreodata in Romania, chiar si in conditiile in care experienta sa la Rapid nu a fost una tocmai reusita.

Peseiro a sosit la Aeroportul International Henri Coanda la ora 14:00, insotit de un prieten de-al sau din Portugalia, Ionel Preda, si de inca un apropiat al acestuia. Tehnicianul s-a pus la dispozitia presei aproximativ cinci minute, dupa care s-a grabit sa efectueze formalitatile de imbarcare, ocazie potrivita pentru a le reprosa unei angajate a aeroportului faptul ca pe 23 decembrie, cand a parasit Romania, bagajele i-au fost returnate abia dupa 12 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.