Capitanul lui Real Madrid, Raul Gonzalez, a stabilit in meciul cu Mallorca un nou record, devenind cel mai tanar fotbalist care a ajuns la 500 de meciuri jucate in prima liga, toate pentru Real Madrid, echipa cu a carei istorie se confunda de mai mult de un deceniu

Raul a devenit al treilea jucator activ care ajunge la al 500-lea meci disputat sub culorile aceluias,i club intr-unul dintre cele mai importante campionate europene, reus,ind sa marcheze momentul s,i prin inscrierea unui gol. Capitanul madrilenilor mai trebuie sa bifeze 24 de prezent,e pentru a-l ajunge pe Manuel Sanchis, care detine recordul de prezente in tricoul madrilenilor. Capitanul lui Real este pe locul 6 in clasamentul golgheterilor din Spania, cu 212 goluri reus,ite in cele 500 de partide, s,i pe locul 2 pentru echipa sa de club, dupa Alfredo Di Stefano. La 31 de ani, Raul este s,i golgheterul Ligii Campionilor, cu 64 de goluri, dar cariera lui este departe de final, informeaza NewsIN.

Raul Gonzalez Blanco s-a nascut la 27 iunie 1977, intr-un cartier modest din Madrid. Tatal sau era un suporter al lui Atletico Madrid, iar fiul sau a ajuns la una dintre grupele de juniori la varsta de 13 ani. Peste numai doi ani, clubul s-a confruntat cu probleme financiare, iar Raul a plecat la echipa de juniori a lui Real Madrid. Peste doi ani, in 1994, a promovat in lotul lui Real Madrid, dar evolua la echipa a treia.
In scurt timp a fost remarcat de Jorge Valdano, iar la varsta de numai 17 ani s,i patru luni a debutat la prima echipa a clubului de pe stadionul Santiago Bernabeu. A reus,it primul sau gol la a doua partida jucata, iar spaniolul a afirmat ca inca is,i mai aduce aminte cu placere mai ales de meciul sau de debut, contra lui Real Zaragoza, din octombrie 1994.

El s-a impus rapid in echipa, dupa ce in primul sezon a reus,it noua goluri in 28 de partide, reus,ind sa cucereasca s,i primul sau trofeu de campion. Evolut,ia lui a fost tot mai buna, iar in cele din urma a fost select,ionat la prima reprezentativa a Spaniei in toamna anului 1996 de select,ionerul Javier Clemente. A preluat banderola de capitan de la Fernando Hierro, in 2003, fiind in acest moment este unul dintre cei mai respectat,i fotbalis,ti din istoria madrilenilor.

Atacantul spaniolilor a avut s,i momente slabe, dar a reus,it sa depas,easca perioadele grele in care nu mai reus,ea sa marcheze. Un moment important pentru el s-a petrecut in 2005, cand a suferit singura sa accidentare grava din cariera, chiar in timpul derby-ului cu Barcelona, iar din cauza acesteia a fost indisponibil pentru aproximativ cinci luni.

Cifrele sale la echipa nat,ionala a Spaniei, actuala campioana europeana, sunt la fel de bune. A evoluat la trei Campionate Mondiale (1998, 2002, 2006), la doua Campionate Europene (2000, 2004) s,i la Jocurile Olimpice (1996). A reus,it 44 de goluri in cele 102 select,ii pe care le-a adunat.

In 2006, la scurt timp dupa ce a bifat jocul cu numarul 100 la nat,ionala, acesta a ajuns sa nu mai faca parte din planurile select,ionerului Luis Aragones, care nu a apelat la serviciile sale nici la EURO 2008, turneu cas,tigat de iberici. Cei doi au sust,inut de fiecare data ca nu exista nicio problema personala intre ei, iar decizia select,ionerului se bazeaza numai pe criterii sportive.

Raul s-a facut remarcat s,i prin modul in care celebra golurile. Pentru mai mult,i ani a sarutat verigheta dupa fiecare gol, el fiind casatorit cu modelul spaniol Mamen Sanz. Capitanul lui Real s,i-a schimbat obiceiul dupa ce nu a mai fost inclus in nat,ionala Spaniei, iar dupa goluri facea semn spre numele inscris pe spatele tricoului, gestul fiind interpretat ca o ironie la adresa select,ionerului. Atacantul este tatal a patru copii, primul dintre ei fiind botezat Jorge, dupa antrenorul sub conducerea caruia a debutat la Real Madrid, iar altul este botezat dupa Hugo Sanchez. Printre hobby-urile fotbalistului se afla muzica, dar s,i vanatoarea sau vizionarea de coride.

Raul Gonzalez Blanco are in palmares 6 titluri de campion cu Real Madrid, trei Ligi ale Campionilor, patru Supercupe ale Spaniei, doua Cupe Intercontinentale s,i Cupa UEFA. Primul premiu cas,tigat pe plan personal a fost Don Balon, in 1995, pentru cel mai bun tanar fotbalist din Spania. La varsta de numai 18 ani a fost nominalizat la Balonul de Aur, iar un an mai tarziu a fost ales cel mai bun jucator din Primera Division. De cate doua ori a fost golgheterul campionatului s,i al Ligii Campionilor, fiind inclus in lista celor mai buni 100 de fotbalisti.

Primul sau antrenor, Jorge Valdano, spunea despre Raul, pe care Chelsea a vrut sa-l cumpere cu 100 de milioane de euro, ca este jucatorul care are cea mai mare dorint,a de a cas,tiga, indiferent de adversar, iar Pele il compara cu un "monstru sacru" al fotbalului.

Fostul fotbalist Emilio Butragueno spunea ca "Raul e Madrid s,i Madrid e Raul", in timp ce Zidane l-a caracterizat s,i el: "Un cuvant despre Raul? Totul. Raul este totul la Real Madrid".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.