Echipa feminina de handbal Oltchim Ramnicu Valcea s-a impus, duminica, in fata gruparii norvegiene Larvik HK, scor 27-25 (13-15), in deplasare, intr-un meci din Grupa C a Ligii Campionilor, si s-a calificat in faza grupelor principale, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Pentru Oltchim au punctat: Steluta Luca (7), Elena Avadanii (6), Narcisa Lecusanu (4), Roxana Gatzel (4), Oana Manea (3), Valentina Elisei (2), Iulia Puscasu (1).

Oltchim a inceput partida in atac, dar a ratat si norvegiencele au profitat de aceasta greseala marcand. Primul gol al romancelor a venit in minutul 3, fiind reusit de extrema dreapta Elena Avadanii. In minutul 5, Larvik s-a distantat la doua goluri, dar elevele lui Rimanic au redus din handbicap apropiindu-se la un gol. A urmat o cursa in care fiecare echipa a inscris, iar tabela a consemnat diferenta de un gol pana in minutul 9, cand norvegiencele s-au distantat inca o data la doua goluri, scor 5-3. Ratarea de la sapte metri a Narcisei Lecusanu, revenita dupa operatia la pomete, din minutul 11 a oferit sansa norvegiencelor sa se distanteze la trei goluri, scor 6-3.

Dupa doua minute, Larvik a consemnat si cea mai mare diferenta a reprizei, scor 7-3. Capitanul valcencelor, Steluta Luca, s-a dovedit a fi cea mai constanta jucatoare de pe teren, ea punctand de patru ori pana la finele primei reprize. Spre finalul primelor 30 de minute, romancele au reusit inca o data apropierea la un singur gol (minutul 28), dar tabela a consemnat la pauza scorul de 15-13 pentru gazde.

Repriza secunda a inceput cu un nou atac ratat al Oltchimului, dar cu Luminita Hutupan in poarta intr-o forma buna, dupa care, in minutul 32, Larvik s-a distantat la trei goluri, scor 16-13. Romancele au demonstrat ca pot face fata cu brio norvegiencelor si in inferioritate numerica, punctand in minutul 34, scor 16-15. Dupa cinci minute, Oltchimul a reusit egalarea, scor 18-18. Extrema Elena Avadanii s-a dovedit neispirata pe o lansare a Luminitei Hutupan si nu a reusit sa duca echipa in avantaj.

Norvegiencele au profitat si au reusit sa inscrie, scor 19-18. In minutul 44, elevele lui Rimanic au reusit sa fie pentru prima data in avantaj, gratie golului marcat de Stelutei Luca, scor 20-19. Norvegiencele au egalat imediat, dar Elena Avadanii a razbunat ratarile si a punctat pentru 21-20. In ciuda paradei reusite de Hutupan, pe atac Gabriela Szucs a calcat semicercul si a ratat distantarea la 2 goluri. In minutul 48, norvegiencele au reusit din nou egalarea, dupa o lansare nereusita a Luminitei Hutupan, scor 21-21.
Pe contraatac, cea mai buna extrema stanga de la Europeanul din Macedonia, Valentina Elisei Ardean, a punctat pentru 22-21. In minutul 50, romancele au reusit pentru prima data in aceasta partida sa se distanteze la doua goluri, datorita aruncarii de la sapte metri reusite de Narcisa Lecusanu, scor 23-21. Luminita Hutupan a salvat de doua ori echipa in ultimele 10 minute, ea reusind sa pareze in situatii de singura cu adversarul. In minutul 58, aceeasi Lecusanu a scos un sapte metri pe care l-a si executat perfect, scor 25-24. Norvegiencele au reusit egalarea, dar Elena Avadanii a readus echipa in avantaj cu 50 de secunde inainte de final, scor 26-25. Aceeasi extrema a punctat si pentru scorul final, 27-25, care a consemnat calificarea campioanei Romaniei in faza urmatoare a Ligii Campionilor.

Oltchim este pe primul loc in Grupa C, cu 8 puncte, cu o etapa inainte de final. Ultimul meci al romancelor in Grupa C a Ligii Campionilor este programat pe 18 ianuarie cu Podravka, pe teren propriu, de la ora 19:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.