Pilotul din Qatar, Nasser Al Attiyah, care era liderul clasei auto la raliul Dakar 2009, a fost exclus vineri din competitie, pentru ca in etapa a 6-a a competitiei a ratat trecerea prin mai multe puncte obligatorii

Pilotul Nasser Al Attiayah, care concureaza pentru BMW, a fost invingator in etapele 1 si 3 ale raliului Dakar, dar in runda a 6-a el a avut mai multe probleme la radiatorul masinii, astfel incat a ratat 9 puncte obligatorii prin care trebuia sa treaca pe parcursul probei speciale, informeaza NewsIN.

Noul lider al clasamentului auto este sud-africanul Giniel de Villiers, care a profitat de excluderea contracandidatului sau, Nasser Al Attiyah, el aflandu-se in fata spaniolului Carlos Sainz, care a urcat pe locul 2.

Un punct obligatoriu reprezinta un loc fix, determinat prin GPS, fata de care sportivii trebuie sa treaca la o distanta mai mica de 300 de metri. Fiecare punct ratat, pana la al patrulea, se penalizeaza cu doua ore intarziere, in timp ce la al cincilea ratat sportivul este exclus din competitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.