Sport 9 Ianuarie 2009 22:54
Fostul director general al clubului Juventus, Luciano Moggi, ar putea sa nu execute pedeapsa de 18 luni de inchisoare, pe care a primit-o joi, in procesul fostei firme de impresariat Gea World, datorita principiului legii mai blande din Codul Penal, potrivit presei italiene, citate de Reuters.

Procurorii au cerut ca Moggi, in varsta de 71 de ani, sa fie inchis pentru 6 ani, dupa ce s-a folosit de firma Gea pentru a manipula piata de transferuri din Italia.

Acesta nu poate fi inchis pana cand tribunalul nu va judeca si recursul depus de avocatul sau, iar surse judiciare au precizat ca Moggi nu va sta nici macar o zi la inchisoare, deoarece procesul sau a inceput in 2006, inainte ca guvernul sa aplice o lege prin care a eliberat mii de condamnati din inchisoare, iar conform acesteia pedeapsa sa ar fi fost suspendata.

Luciano Moggi a fost acuzat ca s-a folosit de violenta pentru a forta unii jucatori sa semneze cu firma Gea World, condusa de fiul sau Alessandro, care a fost condamnat la 14 luni de inchisoare. Fostul oficial al lui Juventus a fost suspendat timp de cinci ani dupa izbucnirea scandalului Calciopoli si va fi judecat si pentru alte acuzatii, intr-un proces separat.

Formatia italiana Juventus a fost retrogradata in urma scandalului si i-au fost retrase doua titluri de campioana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.