Sport 9 Ianuarie 2009 22:43
Noul antrenor al lui FC Timisoara, Gabi Balint, a declarat, joi, la conferinta in care a fost prezentat oficial ca obiectivul impus de conducere, castigarea titlului, este greu de realizat, dar il poate atinge cu ajutorul lotului pe care l-a catalogat ca fiind bun, transmite corespondentul NewsIn.

"Este un obiectiv greu ceea ce trebuie sa fac la Timisoara, dar imi place provocarea. Am suportul conducerii, am fost primit foarte bine de catre banateni, chiar m-am mirat. Am cele mai bune conditii de cand sunt antrenor principal. Ne-a dat peste cap putin plecarea preparatorului fizic Vino, dar sper sa gasim cat mai repede un inlocuitor pentru ca avem nevoie", a spus Balint.

Tehnicianul a anuntat ca nu va face multe schimbari in cadrul echipei: "Sunt multumit de lot, nu o sa fac multe schimbari. S-au facut lucruri bune si pe acelea o sa le continuam. O sa fac ceva schimbari in sistemul defensiv, pentru ca acolo am avut de suferit si asta se vede si din numarul de goluri pe care le-am primit. Daca echipa era pe locul 10 sau 12, faceam schimbari mari, dar asa nu e cazul".

Referitor la cei 14 jucatori imprumutati de FC Timisoara la Gloria Buzau, Balint a spus: "Din cei 14 care fac parte din lotul pentru Buzau, o sa il pastrez deocamdata doar pe Alin Ratiu. L-am mai cooptat si pe Aldana in lotul echipei mari".

Presedintele CA, Marian Iancu, a spus ca asteapta de la noul antrenor sa schimbe mentalitatea jucatorilor: "Echipa are acum potential, am luat-o de la minus, acum patru ani, si sper si cred ca Balint va aduce plusul de mentalitate si educatie, pe care el le are din nastere. Avem obiective, suntem o familie, acum se poate. A fost o perioada periculoasa dupa plecarea fostului antrenor, dar acum a venit un om cu cartea la el. In primul an nu vindem nimic, iar in 2010 vom promova jucatori de la propria pepiniera, pentru ca avem destui".

Iancu a explicat motivele pentru care l-a ales pe Balint: "Aveam nevoie de un antrenor cu mentalitate de invingator la echipa, de un om care a stat langa toti marii antrenori ai Romaniei moderne: Lucescu senior, Ienei, Iordanescu. Impreuna putem face performanta, putem fi o familie. Am adus un antrenor tanar, roman, cu dorinta de performanta, nu un consilier. De comun acord cu Balint si in functie de specificul fiecarei etape, voi interveni, daca va fi necesar".

Referitor la faptul ca fostul antrenor al lui FC Timisoara, Dusan Uhrin, va ocupa postul de consilier sportiv al lui CFR Cluj, Iancu a afirmat: "Uhrin are dreptul la munca, si eu nu pot sa comentez acest lucru, chiar daca nu imi convine. Fiecare trebuie sa castige un ban, avem drepturi, obligatii si nu poti sa ingradesti dreptul la munca al nimanui".

Iancu a mai spus ca se teme de intalnirea pe care echipa sa o va avea in retur cu CFR Cluj, din perspectiva numirii lui Uhrin: "Cand vom merge la CFR, atunci ii va fi greu lui Balint. In rest, nu imi fac probleme. Nu mi-e frica si nici nu ma intereseaza rezultatele lui".

Gabi Balint a semnat un contract valabil doi ani si jumatate cu FC Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.