Sport 7 Ianuarie 2009 13:44
Selectionerul nationalei masculine de handbal a Romaniei, Aihan Omer, a stabilit, marti, lotul de 16 jucatori care va face deplasarea la turneul amical din Danemarca, iar cel mai probabil acesta va fi si cel pentru CM din Crotia.

Lotul pentru turneul din Danemarca este compus din Ionut Rudi Stanescu, Mihai Catalin Popescu, Sorin Barza-portari; George Buricea, Mihai Timofte, Eremia Paraianu, Marian Cozma, Alexandru Irimescu, Valentin Ghionea, Laurentiu Toma, Adrian Petrea, Florin Nicolae, Marius Stavrositu, Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob si Rares Jurca.

Romania va disputa la acest turneu amical partide de pregatire cu Danemarca, Islanda si Bosnia. Competitia este programata in perioada 8-11 ianuarie, iar programul turneului este urmatorul: 9 ianuarie, ora 18:30, Romania-Islanda (Skjern); 10 ianuarie, ora 15:10, Romania-Bosnia (Silkeborg); 11 ianuarie, ora 16:50, Romania-Danemarca (Randers).

Romania va participa in perioada 16 ianuarie-1 februarie la Campionatul Mondial din Croatia, iar lotul care va face deplasarea in Danemarca va fi, cel mai probabil, si cel care va merge la turneul final, doar eventuale accidentari sau prestatii mediocre putand duce la unele modificari. Celor 16 jucatori li se va mai adauga inca unul, care va fi ales dintre Ionut Georgescu, Florin Ciubotariu si Cristian Fenici.

Ultimul Campionat Mondial la care a participat nationala masculina a avut loc in 1995, in Islanda, cand romanii au terminat pe locul 10. La Campionatul Mondial din Croatia, tricolorii fac parte din Grupa A, alaturi de Franta, Ungaria, Australia, Slovacia si Argentina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.