Sport 6 Ianuarie 2009 00:31
Anul 2009 a inceput prost pentru sportul romanesc.

Motociclistii Emanuel Gyenes si Marcel Butuza s-au retras din Raliul Dakar 2009 din cauza accidentarilor suferite in prima si in cea de-a doua etapa a competitiei din America de Sud. Gyenes a incercat sa evite norul de praf starnit de concurentii din fata sa si a cazut intr-o groapa, rupandu-si o coasta, in timp ce Butuza si-a fracturat o coasta intr-un viraj fara vizibilitate, tot din cauza prafului argentinian.

Raliul Dakar este un examen similar cuceririi Everestului pentru alpinisti. Mutat din Africa in America de Sud, din cauza amenintarilor teroriste, cursa de aproape 10.000 de kilometri ramane o lupta permanenta pentru supravietuire.

Pentru doi dintre cei trei motociclisti romani care au plecat cu obiectivul de a incheia dificila cursa argentiniana, Emanuel Gyenes si Marcel Butuza, competitia s-a terminat dupa primele doua zile de concurs. "Am scapat din infern”, acestea au fost primele cuvinte ale celor doi. Singurul roman ramas in cursa in cel mai dificil rally-raid din lume este Romeo Duicu , acesta incercand sa termine acest Dakar si pentru coechipierii sai.

Butuza a concurat cu fractura la umar

Greutatile au aparut inca din prima zi pentru cei trei membri ai echipei Vectra Racing Team. Marcel Butuza s-a accidentat in etapa de debut, cand din cauza prafului dens ridicat de ceilalti concurenti a intrat intr-un viraj foarte strans fara vizibilitate. In urma acestui incident, omul de afaceri brasovean s-a ales cu o coasta rupta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.