Sport 6 Ianuarie 2009 00:26
Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Rm. Valcea, a obtinut a treia victorie din cadrul grupei C preliminare din Liga Campionilor, in fata formatiei ruse Lada Togliatti, cu 30-19 (13-9), mentinandu-se lider dupa patru etape disputate.

Oltchim ar fi putut obtine calificarea inca din aceasta etapa, cu doua runde inainte de final, planurile sale fiind bulversate insa de norvegiencele de la Larvik, invinse surprinzator (27-32) de Podravka Koprivnica.

In aceste conditii, Oltchim are nevoie de un egal in ultimele doua etape (in deplasare cu Larvik si acasa cu Podravka) pentru a-si asigura calificarea in faza a doua a grupelor Ligii Campionilor, in timp ce o victorie le-ar asigura oltencelor chiar locul 1 in grupa si adversare, teoretic, mai slabe.

Ivica Rimanici, tehnicianul Oltchimului, considera ca gruparea valceana nu si-a asigurat calificarea in grupele principale ale Ligii Campionilor, in ciuda victoriei detasate inregistrate contra rusoaicelor de la Lada Togliatti.

"Am obtinut un succes important pentru moral, am invins semifinalista editiei trecute a Ligii Campionilor si am ajuns la sase puncte."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.