Sport 6 Ianuarie 2009 16:45
Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe bunuri apartinand lui Geoge Copos in valoare de 854.000 de euro pentru a recupera o parte din prejudiciul pe care l-ar fi adus statului fostul vicepremier impreuna cu alte 12 persoane in dosarul Loteria II, conform rechizitoriului

Potrivit rechizitoriului Loteria II, in 10 octombrie 2008 Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru, in cazul lui Copos, pe o jumatate dintr-un imobil de 100.000 de euro, pe o jumatate dintr-un teren de 635 de metri patrati din Herastrau in valoare de 830.000 de euro, o jumatate dintr-un alt imobil din Capitala de 139.000 euro si pe o jumatate de proprietate formata din o cladire si un teren, ambele valorand 640.000 euro.

Conform rechizitoriului consultat de NewsIn, Ministerul Economiei si Finantelor, impreuna cu AVAS, nu s-au considerat prejudiciate in dosarul Loteria II, procurorii DNA aratand ca a fost insa prejudiciat bugetul de stat.

Cameliei Voiculescu si lui Sorin Pantis nu li s-a pus sechestru asigurator pe nici unul dintre bunuri, potrivit rechizitoriului.

Procesul Loteria II, in care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu au fost trimisi in judecata de DNA, pentru manipularea pietei de capital, va incepe pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucuresti. Tribunalul Bucuresti a fixat acest termen dupa ce, pe 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei trei - alaturi de alte zece persoane - fiind acuzati de manipulare a pietei de capital, dupa ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat.

Fostul vicepremier Gheorghe Copos este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, conform DNA.

Camelia Voiculescu (fiica senatorului PC Dan Voiculescu - n.red.) este acuzata de folosire a unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.

Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, este acuzat de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.