Sport 5 Ianuarie 2009 00:37
Echipa feminina de handbal Oltchim Rm. Valcea a invins duminica, pe teren propriu, scor 30-19 (13-9), vicecampioana Rusiei, Lada Togliatti, in cel de-al patrulea meci al Grupei C a Ligii Campionilor.

Romancele au practicat in debutul meciului un joc destul de bun si au marcat primul gol al partidei, ele fiind insa rapid egalate de rusoaice.

Apoi elevele lui Ivica Rimanic au inceput sa joace din ce in ce mai bine si au reusit sa intre la pauza cu un avantaj linistitor de 4 goluri. Diferenta putea fi mai mare, dar handbalistele formatiei din Valcea au fost stopate de interventiile excelente ale portaritei Tatiana Konstantinova.

Inceputul reprizei secunde a fost foarte bun pentru handbalistele romane, care au profitat de jocul mai slab al echipei adverse si au reusit sa se distanteze la un moment dat la 9 goluri (25-16). In atac, jucatoarele lui Oltchim nu au mai ratat la fel de mult, apararea a evoluat foarte bine, iar gruparea din Valcea s-a impus in final, dupa ce a creat foarte multe faze spectaculoase, scor 30-19.

Pentru Oltchim au marcat: Meirosu (7), Manea (6), Elisei (3), Luca (3), Puscasu (3), Avadanei (2), Gatzel (2), Nechita (1), Vadineanu (1), Such (1) si Berehoiu (1). In acest joc, antrenorul Ivica Rimanic nu a putut conta pe jucatoare importante, precum Narcisa Lecusanu, Ramona Maier, Valeria Bese sau Paslaru, toate avand probleme de sanatate.

Urmatoarea partida in Liga Campionilor a valcencelor este programata la data de 11 ianuarie, in deplasare, cu Larvik. In primele trei partide, Oltchim a inregistrat o infrangere cu Lada Togliatti (scor 33-34) si doua victorii cu Larvik (scor 33-29) si Podravka (scor 30-20).

In celalalt meci al grupei C, Podravka a trecut de Larvik, scor 32-27, astfel incat clasamentul dupa primele 4 etape arata astfel: 1. Oltchim 6p, 2. Larvik 4p, 3. Podravka 4p, 4. Lada Togliatti 2p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.