Liverpool a castigat aseara pentru a cincea oara cel mai important trofeu european, dupa o finala senzationala, in care a revenit de la 0-3 si a castigat la loteria penalty-urilor. avantaj. Nici n-a apucat bine arbitrul Mejuto Gonzalez sa fluiere startul finalei si Milan era deja in avantaj. Golul lui Maldini din minutul 1 promitea o partida de vis pentru capitanul "rossonerilor", care putea sa castige trofeul pentru a cincea oara in cariera, mai ales ca echipa lui Ancelotti arata o forma de zile mari. Lucru intarit pana la pauza de "dubla" lui Crespo. La 3-0 nimic nu parea ca mai poate smulge victoria din mana "Diavolului".

RASTURNARE

Ce a urmat insa in repriza secunda intrece imaginatia oricarui autor de bestseller. In doar sase minute, Liverpool a marcat de trei ori. Mai intai Gerrard, apoi Smicer si Xabi Alonso l-au pus pe Dida sa scoata mingea din plasa. Golul spaniolului a venit dupa ce tot el ratase un penalty. Totusi, nici ultimele 30 de minute din timpul regulamentar, nici prelungirile nu au mai adus nimic nou, chiar daca Sevcenko a irosit pe final o ocazie imensa. La penalty-uri, ratarile lui Serginho, Pirlo si Sevcenko au ingropat formatia italiana, aducand trofeul pentru a cincea oara in vitrina "cormoranilor".

AC MILAN - LIVERPOOL 5-6
# Au marcat: Maldini (’1), Crespo (’39, ’43) / Gerrard (’54), Smicer (’56), Xabi Alonso (’60)

Penalty-uri
# Au marcat: Tomasson, Kaka / Hamann, Cisse, Smicer
# Au ratat: Serginho, Pirlo, Sevcenko / Riise

AC MILAN: Dida - Cafu, Stam, Nesta, Maldini - Gattuso (’111 Rui Costa), Pirlo, Seedorf (’86 Serginho) - Kaká - Sevcenko, Crespo (’85 Tomasson). Antrenor: Carlo Ancelotti.

LIVERPOOL: Dudek - Finnan (’46 Hamann), Carragher, Hyypia, Traore - Luis Garcia, Gerrard, Xabi Alonso, Riise - Kewell (’23 Smicer), Baros (’85 Cisse). Antrenor: Rafael Benitez.

Arbitru: Mejuto Gonzalez (Spania)

Stadion: Ataturk (Istanbul)