Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca incercarea de premiere a formatiei "U" Cluj de catre Gigi Becali in ultima etapa a sezonului 2007/2008 pentru a evolua corect contra lui CFR Cluj reprezinta o activitate prezenta in fotbalul romanesc de mult timp

"Nu este adevarat continutul acelor stenograme, sunt numai franturi. Eu vorbeam la caterinca cu Gigi atunci, altfel de ce as fi pus o parola la telefon care, atunci cand ma suna cineva, activa mesajul: 'Atentie, vedeti ca este telefon ascultat'? Dom'le, premierea echipelor este o practica veche de 86 de ani in Romania", a spus Dumitru Dragomir, citat de NewsIN.

Oficialul s-a aratat ferm convins ca scandalul "Valiza" a fost o inscenare pusa la cale de DNA impotriva lui Gigi Becali: "Gigi a crezut ca daca vorbeste la misto... In acea stenograma cu Mititelu, ii promite el vreun ban lui Mititelu? La Cluj a fost atras intr-o capcana, s-a planuit din timp aceasta actiune a DNA, pentru ca toata conducerea lor este din Cluj. El nu vroia sa dea bani sa corupa, ci pentru ca echipa sa-si apere sansele corect".

Presedintele LPF a apreciat ca el nu va avea probleme din cauza stenogramelor in care a fost inregistrat: "Ce naiba, numai niste nebuni ar putea sa ma acuze pe mine de ceva, stenogramele acelea in care apare vocea mea sunt dupa eveniment. Eu am vorbit cu Gigi dupa eveniment, iar discutia a fost despre fapte petrecute. Nu are cum sa ma acuze nimeni de vreo complicitate sau mai stiu eu ce".

Intr-o discutie telefonica data publicitatii de DNA, si care a fost purtata pe data de 9 mai 2008 intre Gigi Becali si Dumitru Dragomir, patronul Stelei ii explica interlocutorului sau ca urma sa-i premieze pe jucatorii formatiei "U" Cluj sub forma unei sponzorizari pentru a castiga sau a obtine o remiza contra lui CFR Cluj. Dupa acordarea sponsorizarii, oficialii gruparii "U" Cluj ar fi urmat sa dea acesti bani jucatorilor sub forme de prime, ceea ce in viziunea lui Gigi Becali nu ar fi putut fi incadrat drept mita de catre DNA. Dragomir i-a replicat spunandu-i ca o astfel de procedura este interzisa de regulament si ca Steaua poate fi sanctionata conform legilor FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.