DNA si-a declinat competentele cu privire la fotbalistii Mirel Radoi si Petre Marin in Dosarul Valiza, care vor fi cercetati pentru marturie mincinoasa de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, se arata in rechizitoriul dosarului, care va fi judecat la Curtea de Apel Cluj

Astfel, jucatorii de fotbal Mirel Matei Radoi si Petre Marin vor fi cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru marturie mincinoasa, iar presedintele PNG Cluj, Pompiliu Manea, va fi cercetat sub aspectul savarsirii aceleasi infractiuni de Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca.
Manea a fost scos de sub urmarire penala in ceea ce priveste infractiunea de favorizare a infractorului, “intrucat nu s-a putut demonstra, in plan subiectiv, ca acesta a actionat cu intentia de a-l sprijini pe invinuitul Becali George in sensul ingreunarii sau zadarnicirii urmaririi penale”.

“O alta dovada a activitatii infractionale, pusa in practica de invinuitul Becali George, este reprezentata de convorbirea telefonica din data de 06.05.2008, ora 21:15 min. dintre acesta si invinuitul Manea Pompiliu (presedinte al Partidului Noua Generatie - filiala Cluj), care i-a explicat finantatorului clubului „Steaua Bucuresti” ca printr-un intermediar, ”profesorul Volcinschi”, a fost transmisa capitanului de echipa Goga Dorin si presedintelui Anton Dobos oferta de bani care din punctul sau de vedere este foarte mare, in conditiile in care ar exista posibilitatea cumpararii clubului „Universitatea Cluj” cu suma totala de 4 milioane euro. Invinuitul Becali George i-a replicat lui Manea Pompiliu ca nu il intereseaza cumpararea acestui club de fotbal si ca este posibil ca in urmatoarea zi, 07.05.2008, sa vina la Cluj”, se mai arata in rechiziroriul DNA.

In ceea ce-l priveste pe fostul presedinte al Universitatii Cluj, Anton Dobos - care urma, potrivit rechizitoriului, sa primeasca 500.000 de euro in cazul in care echipa U Cluj ar fi castigat meciul din 7 mai in fata rivalei CFR Cluj, asigurand Stelei Bucuresti titlul de Campioana a Romaniei - DNA a decis disjungerea cauzei din motive de sanatate.

Potrivit rechizitoriului, DNA a dispus “Disjungerea cauzei fata de invinuitul Anton Dobos, cercetat pentru luare de mita prev. de art.254 C.p rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 si continuarea cercetarilor in mod separat, in conditiile in care acesta nu a putut participa la activitatile de urmarire penala din cauze obiective, fiind victima unui accident rutier grav, in cauza dispunandu-se efectuarea unei expertize medico-legale pentru a stabili daca afectiunile de care sufera il impiedica sa ia parte la procesul penal”.

“In urma unui accident rutier din data de 31.08.2008, acesta a suferit leziuni deosebit de grave, fapt ce l-a pus in imposibilitatea de a mai participa la activitatile de urmarire penala. In aceste conditii pe baza actelor medicale, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale de catre Institutul National de Medicina Legala „Prof. dr. Mina Minovici” prin care sa se stabileasca, pe langa numarul de zile de ingrijiri medicale necesar ameliorarii si vindecarii afectiunilor acestuia si daca Dobos Anton, poate sau nu participa, la indeplinirea actelor de urmarire penala”, se mai arata in rechizitoriu.

In ceea ce ii priveste pe Gigel Coman, Dorin Goga, Claudiu Raducanu, precum si Mirel Radoi si Petre Marin s-a dispus neinceperea urmaririi penale, “insa comportamentul acestora poate antrena o raspundere disciplinara conform Regulamentelor F.R.F”, considera procurorii anticoruptie. Curtea de Apel Cluj a fixat primul termen pentru judecarea Dosarului Valiza pe 21 ianuarie.

Procurorii anticoruptie i-au trimis, joi, in judecata, pe Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, pe Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Admnistratie al FC Steaua, si pe Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal, in dosarul "Valiza".

Potrivit unui comunicat remis, joi, de DNA, Becali este acuzat de doua infractiuni de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata aflata in legatura cu infractiunile de coruptie. Teia Sponte este acuzat de complicitate la dare de mita, iar Victor Piturca de favorizarea infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

In judecata au mai fost trimisi Florentina Alina Ciul, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), si Raul Volcinschi, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.