Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a declarat joi, agentiei NewsIn, ca i se pare normal ca Directia Nationala Anticoruptie sa il trimita in judecata in cazul "Valiza", deoarece aceasta este procedura, chiar daca el se considera nevinovat

"Nu era normal ca DNA sa ma trimita in judecata? Era normal, pentru ca de accea sunt acolo cei de la DNA, asta e procedura. Ei trebuie sa dea cazul mai departe in justitie", a spus Piturca. El a mentionat ca urmeaza sa isi angajeze un avocat si nu considera ca semnarea in calitate de martor a unui precontract reprezinta favorizarea cuiva.

Contactat de NewsIn, patronul Stelei, Gigi Becali, a spus: "Nu ma intereseaza".
Procurorii anticoruptie i-au trimis, joi, in judecata, pe Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, pe Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Admnistratie al FC Steaua, si pe Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal, in dosarul "Valiza".

Potrivit unui comunicat remis, joi, de DNA, Becali este acuzat de doua infractiuni de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata aflata in legatura cu infractiunile de coruptie. Teia Sponte este acuzat de complicitate la dare de mita, iar Victor Piturca de favorizarea infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

In judecata au mai fost trimisi Florentina Alina Ciul, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), si Raul Volcinschi, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

In comunicatul DNA se mai arata ca in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 euro jucatorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului National de Fotbal - Liga I (aproximativ 100.000 euro pentru fiecare), pentru ca acestia sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu prevazute in contractele de joc, Regulamentul intern si in Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal privind „Statutul si transferul jucatorilor de fotbal”, constand in apararea corecta a sanselor de joc si realizarea obiectivelor de instruire - performanta stabilite de club, pentru obtinerea unei victorii sau a unui rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR 1907 Cluj din 7 mai 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.