Pilotul roman de motociclism Emanuel Gyenes va participa in perioada 3-18 ianuarie 2009 la Raliul Dakar, care pentru prima data in istorie nu se va mai disputa in Africa, ci in Argentina si Chile, se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn de echipa motociclistului

Emanuel "Mani" Gyenes va pleca impreuna cu staff-ul sau spre Argentina pe data de 27 decembrie, cel mai bine clasat pilot roman in raliul Dakar (n.r. locul 9 la debutanti in 2007) va concura pentru echipa Vectra Racing Team. Plecarea pilotului se va face de pe Aeroportul Henri Coanda in directia Madrid, urmand ca pe 28 decembrie sa se ajunga in capitala Argentinei, Buenos Aires.

"Ma bucur ca reusesc sa merg la acest raliu, mai ales ca s-a mutat in America de Sud, iar costurile au crescut. Mi-e greu sa spun pe ce loc voi termina acest concurs pana nu voi ajunge sa vad locul unde voi cuncura, e foarte greu sa dai un pronostic. Raliul si-a pastrat reputatia de cel mai dificil din lume si ma astept sa fie o editie mult mai grea decat cea din 2007 la care am mai fost. Sper sa ajung cu bine la finis si sa nu am probleme", a declarat Emanuel Gyenes.

Startul competitiei se va da pe 2 ianuarie la Buenos Aires, iar pana pe 18 ianuarie cele 542 de vehicule inscrise in concurs (n.r. 235 motociclete, 29 de quaduri, 194 de automobile si 84 de camioane) vor avea de parcurs o distanta totala de 9.574 de kilometri, dintre care 5.652 de km reprezinta probe speciale.

Mani Gyenes a participat si la editia din 2007 a Raliului Dakar, la doar 22 de ani, iar acea competitie a incheiat-o pe locul 9 la categoria debutanti si pe pozitia a 46-a in clasamentul general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.