Procurorii anticoruptie i-au trimis astazi in judecata pe Gigi Becali, finantatorul echipei Steaua, pe Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Admnistratie al FC Steaua, si pe Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal, in dosarul "Valiza".

Potrivit unui comunicat remis astazi de DNA, Becali este acuzat de doua infractiuni de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata aflata in legatura cu infractiunile de coruptie. Teia Sponte este acuzat de complicitate la dare de mita, iar Victor Piturca de favorizarea infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

In judecata au mai fost trimisi Florentina Alina Ciul, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte), si Raul Volcinschi, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in data de 11 mai 2006, Gigi Becali, in calitate de finantator si actionar al F.C.„Steaua Bucuresti” S.A., a promis fiecarui jucator de fotbal al clubului „Gloria 1922 Bistrita” sume de bani cuprinse intre 5.000 - 10.000 euro, pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca, Regulamentul intern al clubului si in Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal privind „Statutul si transferul jucatorilor de fotbal” constand in apararea corecta a sanselor de joc si obtinerea unui rezultat favorabil, in meciul cu echipa F.C. „Rapid Bucuresti”, programat la 12 mai 2006, in cadrul etapei a 27-a din Campionatului National de Fotbal – Divizia A.

In comunicatul DNA se mai arata ca, intr-o actiune separata, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 euro jucatorilor de fotbal din cadrul clubului „Universitatea Cluj” aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului National de Fotbal - Liga I (aproximativ 100.000 euro pentru fiecare), pentru ca acestia sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu prevazute in contractele de joc, Regulamentul intern si in Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal privind „Statutul si transferul jucatorilor de fotbal”, constand in apararea corecta a sanselor de joc si realizarea obiectivelor de instruire - performanta stabilite de club, pentru obtinerea unei victorii in meciul cu echipa „CFR 1907 Cluj” din 07 mai 2008.

Procurorii sustin ca Becali art fi fost sprijinit de Sponte Teia, vicepresedintele Consiliului de Administratie al F.C. „Steaua Bucuresti” S.A., care, in perioada 6-7 mai 2008, s-a deplasat in municipiul Cluj Napoca avand asupra sa suma de 1.700.000 euro care reprezenta oferta financiara pentru jucatorii de fotbal ai „Universitatii Cluj”. Astfel, acesta garanta, in numele finantatorului clubului „Steaua Bucuresti”, atat existenta banilor cat si posibila remitere a acestora in functie de rezultatul meciului dintre „Universitatea Cluj” si „CFR 1907 Cluj”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.