Salariile pilotilor din Formula 1 vor fi mai mici din sezonul viitor pentru ca echipele sunt afectate de criza financiara si trebuie sa-si reduca semnificativ cheltuielile.

Seful echipei Ferrari, Stefano Domenicali, a afirmat ca salariul lui Kimi Raikkonen va fi redus, el fiind in acest moment cel mai bine platit pilot din Formula 1. "Avand in vedere actualul climat din sport cred ca este normal ca echipele mari sa nu mai poata plati aceleasi sume pilotilor", a afirmat italianul, potrivit NewsIn.

Domenicali a mai spus intr-un interviu ca salariile pilotilor din Formula 1 vor trece printr-o "revolutie majora" in urmatoarele luni. Raikkonen primea 35 de milioane de lire sterline, in timp ce Fernando Alonso sau Lewis Hamilton au salarii de peste 10 milioane. In Formula 1 salariile inginerilor sefi ai echipelor sunt si de peste un milion de lire sterline pe an, precum cel al lui Adrian Newey, de la Red Bull.

Contractul lui Raikkonen cu Ferrari a fost prelungit pana in 2010, dar oficialul echipei sustine ca acesta se poate schimba. "Orice poate sa fie modificat in viata. Cel mai important este sa vrei acest lucru. Stim care sunt termenii intelegerii, dar sunt convins ca aceste aspecte vor fi discutate in curand in cadrul tuturor echipelor", a adaugat seful echipei Ferrari.

Un alt oficial din Formula 1, Frank Williams, a afirmat acum cateva zile ca va sustine reducerea semnificativa a salariilor pilotilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.