Oficiali din cadrul Federatiei Romne de Fotbal au lansat ieri solutia pentru depasirea crizei economice in domeniu: atragerea de investitori asiatici!

"Micii afaceristi au venit, acum sunt asteptate marile corporatii din China. Chiar au aparut semnale ca ar fi doritori in acest sens”, ne-a marturisit unul dintre reprezentantii forului de la Casa Fotbalului.

Momentan, pe lista cluburilor de Liga I cu probleme, al caror pret de achizitie nu este deloc exagerat, se afla Rapid, FC Timisoara si Politehnica Iasi, insa in discutie ar putea intra orice grupare in cazul unor oferte interesante. Printre chilipiruri se regasesc actiunile divizionarelor secunde, in special cele din orasele importante din tara.

Chiar daca nu au reusit nici o performanta notabila in fotbalul international, chinezii sunt creditati cu cea mai veche forma a jocului de fotbal. Respectivul joc se numea "Tsu Chu” si exista insemnari despre acesta în manualele militare datând din timpul dinastiei Tsin (anii 255 - 206 I.C.).

Pe holurile de la Casa Fotbalului circula de cateva zile o informatie cat se poate de interesanta: cativa oameni de afaceri din China si-au manifestat interesul pentru finantarea unor cluburi din Liga lui Mitica.

"Am auzit acest zvon al implicarii unor oameni de afaceri chinezi, al celor care au foarte multi bani neutilizati. Poate fi o solutie acest schimb de stafeta intre patronii din acest sport. Este loc destul pentru noi investitii in domeniul fotbalului, iar o parte dintre cei care au detinut pana acum cluburi nu mai sunt asa de potenti din punct de vedere financiar.

Nu il vad pe ala care nu ar intra la discutii in aceasta perioada de recesiune economica”, ne-a declarat un oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

"In orice criza exista si parti bune. Raman doar cei viabili, numai acestia vor continua."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.