Fiecare handbalista din nationala feminina a Romaniei, pregatita de Radu Voina, va primi cate 3.000 de lei pentru locul 5 obtinut la Campionatul European din Macedonia, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, presedintele FRH, Cristian Gatu.

"Fetele vor primi aproximativ 3.000 de lei pentru acest loc cinci, atat cat prevede legea", a explicat Cristian Gatu.

Presedintele a vorbit si despre retragerile din randul tricolorelor: "Pana acum, doar Luminita Hutupan a anuntat ferm, dar din cate am auzit eu si Narcisa Lecusanu si Carmen Amariei intentioneaza sa faca acest pas. De acum incolo nationala trebuie sa creasca si sa devina in 2012 o echipa olimpica". Seful handbalului romanesc nu a uitat nici de Ionela Galca: "Din discutiile cu ea inaintea acestui turneu final ea mi-a spus ca este vorba despre o retragere temporara din cauza accidentarilor si pentru ca a ajuns la saturatie. Acum sa vedem ce are de gand".

Cristian Gatu a spus despre prestatia nationalei la turneul final din Macedonia ca este "imbucuratoare": "Locul Spaniei nu e acolo unde e, cum nici al Romaniei nu e pe 5. Puteam obtine mai mult daca aveam o echipa completa, dar mai bine ca nu a fost. Pana la urma au putut intra in teren fetele tinere si au confirmat ce pot".

Din nationala Romaniei au lipsit Valeria Bese, Adriana Nechita, ambele accidentate, Ionela Stanca, Steluta Luca, ambele s-au retras din motive de sanatate, Aurelia Bradeanu, care a ramas insarcinata, dar si Cristina Varzaru, care inca nu este refacuta dupa o accidentare mai veche.

O alta absenta notabila a fost cea a portaritei Tereza Tamas Paslaru, care in timpul Trofeului Carpati a fost depistata cu hepatita.

Presedintele FRH a vorbit si despre banca tehnica a nationalei tricolore: "Nu ma intereseaza ce s-a spus si cine a spus inaintea acestui Campionatului European, banca tehnica a confirmat la acest turneu final ca se poate. Handbalul feminin este pe maini bune!".

Selectionerul Radu Voina a fost numit antrenor al nationalei feminine de handbal in luna septembrie, dupa ce mandatul lui Gheorghe Tadici.

Prestatia Romaniei in amicalele disputate dupa numirea lui Radu Voina nu a fost una convingatoare, dar, la turneul final din Macedonia, handbalistele au iesit dintr-o grupa de foc cu Ungaria, Franta si Danemarca, obtinand trei victorii. Nationala Romaniei a disputat la Campionatul European din Macedonia sapte meciuri, din care a pierdut doar doua, cu finalistele turneului, Spania si Norvegia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.