Presedintele ANS, Octavian Belu, a declarat, miercuri, ca reinfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului este un fapt pozitiv, pentru ca astfel sportul va sta la masa guvernului pentru "a-si lua tot ce are nevoie pentru a obtine performanta".
"E bine sa fie minister pentru ca va fi o voce puternica pentru sport, dar si pentru ca fiecare structura isi va lua tot ce are nevoie pentru a ridica sportul de performanta la nivelul la care trebuie. Eu nu voi face parte din acest algoritm, nu am apartenenta politica, ii las pe cei care tin fraiele tarii sa hotarasca si nu voi face niciun compromis ca sa fac parte din acest minister", a afirmat Octavian Belu.

Belu a vorbit si despre proiectul sau pornit la ANS: "Indiferent de cine vine si doreste, proiectul meu de la ANS poate fi preluat. Nu va fi usor, chiar daca la prima vedere asa pare. Voi promova acest proiect, dar nu neaparat din functia de secretar de stat in acest minister".

Structura noului guvern a aprobat infiintarea Ministerul Tineretului si Sportului, iar in aceste conditii Agentia Nationala pentru Sport (ANS) va disparea.

Romania nu mai are un Minister al Tineretului si Sportului (MTS) din 2003, cand printre cererile pentru aderarea la UE a venit si cea de micsorare a numarului de ministere. Printre cele la care s-a renuntat a fost si MTS, in locul acestuia aparand Agentia Nationala pentru Sport. In general, tarile europene nu au un Minister al Sportului, ci agentii guvernamentale. Romania este printre putinele tari care are o agentie de sine statatoare, in cele mai multe tari europene aceste institutii fiind subordonate altor ministere.

Referitor la activitatea sa la ANS, Belu a spus: "Eu cred ca, din punctul meu de vedere, nu am facut niciun compromis in acest mandat. Rezultatele de la Olimpiada, Campionatele Mondiale sau Europene nu mi le asum, ele sunt ale Federatiilor".

Octavian Belu a fost numit presedintele al Agentiei Nationale pentru Sport in 2006, iar mandatul sau se incheie la sfarsitul acestui an, odata cu reinfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului. Inainte de a fi presedinte al ANS, Octavian Belu a ocupat functia de consilier prezidential intre anii 2005-2006. Antrenorul de gimnastica Octavian Belu s-a ocupat de lotul olimpic feminin, alaturi de Mariana Bitang. A pregatit lotul feminin pana in 2005, timp in care a ontinut 39 medalii olimpice, 75 de medalii mondiale si 78 de medalii europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.