Chivu s-a accidentat la 1 noiembrie, in meciul pe care Inter l-a castigat in fata Regginei, scor 3-2. Acesta s-a accidentat la genunchiul stang, iar primul consult a aratat ca el va fi indisponibil aproximativ 20 de zile. In urma unei rezonante magnetice s-a descoperit o leziune a ligamentului colateral intern de la genunchiul stang.

Fundasul roman a urmat un program de recuperare, la 4 decembrie a revenit la antrenamente alaturi de restul lotului, iar in ultimele zile s-a pregatit normal alaturi de colegii sai. Antrenorul Jose Mourinho a afirmat sambata ca meciul de duminica impotriva lui Chievo, din etapa a 16-a, este unul fundamental pentru echipa sa, chiar daca se confrunta formatiile clasate pe primul si ultimul loc.

Altfel, tehnicianul portughez l-a criticat pe Sinisa Mihajlovic, actualul antrenor al lui Bologna. Fostul secund al lui Mancini la Inter a afirmat ca Adriano merita sa revina in lotul echipei din Milano, chiar daca a avut probleme de comportament. "Oricine merita o a doua sansa. Daca acest club a dat aceasta sansa unui jucator care a scuipat in fata un adversar, de ce n-ar merita si Adriano inca una?", a afirmat Mourinho, care s-a referit la un incident petrecut in 2003, cand Mihajlovic a fost suspendat pentru opt partide dupa ce l-a scuipat in timpul unui meci din Liga Campionilor pe Adrian Mutu.