Clubul Steaua a lansat vineri cartea "Legenda unei echipe de fotbal", volum care numara 400 de pagini, aceasta fiind prima istorie oficiala a unei formatii de fotbal din Romania.
Autorul volumului "Steaua - Legenda unei echipe de fotbal" este jurnalistul Catalin Oprisan, iar la lansare au fost invitati mai multi fotbalisti ai clubului, printre care Ilie Savu, Ion Voinescu, Gicu Constantin, Tudorel Stoica, Anghel Iordanescu, dar si Marius Lacatus sau Ilie Balint. Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, a explicat ca s-a ales ca loc de lansare Parcul Operei deoarece in zona s-a aflat primul teren pe care a jucat formatia Venus, de unde a pornit istoria formatiei ros-albastre.

Fostele glorii ale echipei au urmarit un scurt film cu cele mai importante imagini din istoria de 61 a clubului si si-au adus aminte cum au ajuns la fostul club al Armatei. "E greu sa vorbesti in cateva zeci de secunde despre istoria Stelei. Am asteptat cam mult 61 de ani aceasta carte si este pacat ca apare intr-un moment nu foarte bun. Regret ca nu sunt prezenti si fotbalisti din actuala generatie", a afirmat Anghel Iordanescu. Acesta a tinut sa-l felicite si pe finantatorul Gigi Becali, despre care a spus ca face parte din istoria recenta a Stelei, chiar daca relatia lui cu fanii nu este cea mai buna.

Marius Lacatus, fostul antrenor al echipei, a afirmat ca are timp sa citeasca volumul, chiar daca este unul gros, pentru ca este in vacanta, dar s-a referit si la situatia actuala a Stelei: "Mai sunt 17 etape, este timp ca echipa sa-si revina, nu trebuie sa dramatizam. Eu ma bucur acum ca sunt alaturi de fostii mei colegi, chiar daca si pentru scurt timp. Prietenia care ne-a legat va ramane in continuare". Tehnicianul a adaugat ca este posibil ca din luna ianuarie sa-si reia activitatea de antrenor.

Presedintele Valeriu Argaseala a precizat ca fotbalistii echipei nu au putut participa la eveniment deoarece au plecat in vacanta, iar lansarea era initial programata acum cateva zile.

Autorul cartii, Catalin Oprisan, a spus ca volumul putea sa fie si mai mare de 400 de pagini, iar in timpul celor 18 luni de documentare si redactare a descoperit jucatori despre care nici nu auzise. "La primul meci s-a mers cu trenul, iar suplimentul de hrana era format din biscuiti si marmelada. Ilie Savu si-a amintit multe detalii, este o enciclopedie vie, cred ca Wikipedia s-a inspirat de la el", a glumit acesta.

"Steaua - Legenda unei echipe de fotbal" are si un CD cu zeci de fotografii si poate fi achizitionata prin reteaua magazinelor Diverta sau prin intermediul magazinului online al clubului.

FC Steaua va mai lansa anul acesta muzeul amenajat la stadion si va inaugura inca un magazin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.