Cum e sa fii declarat de unele publicatii drept cel mai bogat roman, iar in urmatoarele trei luni sa constati ca mai ai doar doua milioane de euro in conturi? Raspunsul este simplu: criza financiara a dat iama in averile "milionarilor de carton” si nu pare ca va pleca prea curand.

"Razboinicul luminii”, "Sfantul Gheorghe” sau "Mihai Viteazul”, asa cum s-a autointitulat de-a lungul timpului Gigi Becali, a ramas fara lichiditati. In numai trei luni, criza financiara i-a injumatatit averea.

De altfel, el insusi a recunoscut ca este afectat direct de recesiune si ca mai are doar doua milioane de euro in conturi, dar si vreo 80 milioane de euro de primit de la datornici.

Afaceri cu blugi turcesti

Averea sa, potrivit propriilor declaratii, consta, in cea mai mare parte, in terenuri si cladiri, insa specialistii din domeniul imobiliar sustin ca pretul acestora a scazut cu pana la 50%.

Mai mult decat atat, chiar daca Becali ar intentiona sa vanda astazi la jumatate de pret, tot nu ar avea cumparatori, pentru ca cererea pe segmentul imobiliar a scazut dramatic. Gigi Becali a intrat in afaceri facand bisnita.

Chiar el povesteste amuzat cum pleca in Turcia si Germania dupa blugi sau sapunuri. Venea cu camioanele de marfa din strainatate si le vindea in targuri si consignatii la un pret de cateva ori mai mare. Era perioada in care se cumpara orice.