Pentru ca problemele pe care le au la coloana sint destul de serioase, putindu-se ajunge chiar si la o paralizie, INMS nu le-a dat aviz de lucru gimnastelor Monica Rosu si Alexandra Eremia, sugerind reorientarea profesionala.

Campioana olimpica de la Atena, Monica Rosu, va rata Europenele de la Debrecen, Institutul National de Medicina Sportiva refuzind sa-i dea aviz de lucru gimnastei.

"Am pastrat decizia luata luna trecuta, astfel ca sportiva trebuie sa ramina in repaus pina in iunie. La sfirsitul lunii viitoare, ea va reveni la un control si, in functie de rezultatele acestuia, va primi sau nu aviz de lucru", a declarat directorul Institutului National de Medicina Sportiva, Razvan Busneag, situatia fiind similara in cazul Alexandrei Eremia. Chiar daca gimnastele au dat declaratie la notariat prin care afirma ca se simt bine si ca vor sa concureze la Europene, doctorii sint de parere ca problemele de sanatate ale fetelor sint destul de grave.

"Problemele la coloana ale celor doua gimnaste sint extrem de serioase, mergind chiar si pina la riscul unei paralizii. Noi nu am hotarit acest repaus de la noi putere. Inainte de a da verdictul, ne-am consultat cu profesorii Stanculescu si Antonescu, copresedinti ai Comisiei de ortopedie la nivelul Ministerului Sanatatii. Pentru ca nu avem toate dotarile necesare, cele doua gimnaste au mers, insotite de doctorul Costeschi, si au efectuat analizele la cele mai mari spitale din Bucuresti. Concluziile medicale au fost date de profesorii de acolo. Fetelor le este recomandata chiar reorientare profesionala", a mai spus Razvan Busneag.

Nemultumita de decizia INMS, antrenoarea Mariana Bitang doreste sa le duca pe cele doua gimnaste la un consult in strainatate. "Cu riscul de a nu fi prezenta la Europene, voi merge cu Rosu si cu Eremia la un control medical in Germania sau Austria. Trebuie lamurita aceasta situatie, sa vedem care e viitorul acestor fete", a declarat antrenoarea Mariana Bitang.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.