Presedintele executiv al AFAN, Dumitru Costin, a declarat, joi, ca fotbalistii care activeaza in Romania trebuie sa consulte Asociatia ori de cate ori vor fi instiintati ca oficialii cluburilor vor sa le modifice contractele de munca, mai ales in conditiile actualei crize financiare

"Daca li se propune un contract de sporuri sa refuze de asemenea, de acum incolo jucatorii sa incheie contracte individuale de munca si sa nu semneze contracte de prestari servicii. In niciun caz fotbalistii nu trebuie sa accepte micsorarea salariala, iar daca ei vor sa ajunga la o intelegere cu clubul in privinta banilor sa consulte mai intai AFAN", a spus Dumitru Costin.

AFAN s-a intrunit intr-o Adunare Generala Extraordinara, in care s-au discutat, printre altele, raportul de activitate in perioada august 2006-decembrie 2008, propunerile de modificare pe marginea Statutului si in care s-au decis principalele directii de actiune ale Asociatiei in perioada imediat urmatoare. Alt subiect care a fost luat in discutie a fost criza financiara si efectele pe care aceasta le are asupra fotbalului, iar Biroul Executiv a prezentat o serie de recomandari pentru jucatorii aflati sub contract.

In acest sens, presedintele executiv al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania, Dumitru Costin a dat unele indicatii fotbalistilor din tara noastra: "Drepturile financiare contractuale pe care conducatorii cluburilor le-au semnat cu jucatorii nu pot fi modificate decat cu acordul jucatorilor. Orice alta modificare este ilegala. Jucatorii sa refuze propunerile cluburilor, care vor sa le reduca salariul in favoarea primelor si bonusurilor".

In raportul de activitate AFAN s-au mai discutat probleme privind reprezentarea jucatorilor, cazurile de notorietate pe care vrea sa le rezolve Asociatia (n.r. Chelsea versus Mutu, FC Timisoara versus Ionel Ganea si cazul lui Dorinel Munteanu, care are doua litigii pe rol, unul cu FC Arges si unul cu CFR Cluj). Pe ordinea de zi s-a discutat si subpunctul "Negocieri in cadrul FRF, reprezentarea in relatiile internationale, campanii anti-rasism si initiative legislative".

De mentionat este faptul ca la Adunarea Generala trebuiau sa fie prezenti 60 de fotbalisti din toate esaloanele, inclusiv juniori si din liga feminina de fotbal, dar efectiv au participat numai 30. Printre cei prezenti s-au aflat Ionel Ganea, Nana Falemi, Ovidiu Herea, Ionut Dragomir si Claudiu Ionescu.
Altfel, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a AFAN au avut loc si alegeri in urma carora Emilian Hulubei a fost ales prim-vicepresedinte al Biroului Executiv al Asociatiei, iar Speranta Popescu a fost aleasa vicepresedinte pentru fotbalul feminin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.