Doi suporteri stelisti au fost interzisi pe arenele sportive, iar mai multi suporteri au fost amendati in urma incidentelor produse in timpul meciului Steaua-Fiorentina, din Grupa F a Ligii Campionilor, dupa cum a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Marius Militaru

In afara de cei doi fani ai Stelei care au primit interdictie la manifestari sportive de sase luni, jandarmeria a mai aplicat si doua sanctiuni contraventionale de cate 1.000 de lei.

De asemenea, altor 14 suporteri le-au fost intocmite dosare penale pentru introducerea de materiale piritehnice in stadion, in timp cu un sustinator al Stelei va avea dosar penal pentru distrugere, dupa ce a rupt scaune din tribunele stadionului.

Toti cei 19 fani care au primit sanctiuni din partea oamenilor legii, au fost opriti dupa terminarea partidei, pentru a evita orice fel de incidente. Jandarmeria mai vizioneaza casete inregistrate de camerele de supraveghere ale arenei din Ghencea, astfel incat ar mai putea fi retinute si alte persoane.
In cazul in care se considera ca grupaera din Ghencea este vinovata de incidentele produse la partida de pe teren propriu, aceasta ar putea fi sanctionata contraventional de catre Jandarmeria Bucuresti.

Imediat dupa inceputul partidei dintre Steaua si Fiorentina, suporterii au scandat trivialitati la adresa finantatorului stelist, numindu-l "hahalera", si au aprins torte, in semn de protest ca urmare a faptului ca la meciurile anterioare au fost amenintati de acesta ca nu mai au ce cauta pe stadion daca nu il respecta. Suporterii de la Peluza Sud au aprins 5 torte, dintre care una a fost aruncata pe teren, foarte aproape de poarta aparata de Frey, arbitrul fiind nevoit sa intrerupa jocul cateva secunde. In partea secunda a jocului, fanii ros-albastri au mai incercat sa arunce cu o torta, spre poarta lui Zapata, insa aceasta s-a prins in plasa protectoare.

Steaua a fost eliminata din editia 2008/2009 a cupelor europene dupa ce a pierdut, miercuri, pe teren propriu, scor 0-1, cu Fiorentina, si a incheiat Grupa F a Ligii Campionilor pe ultimul loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.