Adunati in jurul veteranului Dorinel Munteanu, jucatorii din campionatul intern au cistigat fara sa forteze un meci in care doar noroiul le-a pus ceva probleme. Bacaul a tinut mortis sa se ridice la pretentiile ultimului test inaintea Olandei si le-a pus pe tava tricolorilor toate dificultatile de care era in stare. Un teren imbibat de ploaie si tribune golase, un raspuns la intentia selectionerului de a muta meciurile nationalei in provincie.

Partida cu Moldova, de aseara, a fost interesanta doar prin prisma aflarii intentiilor lui Piturca pentru jocul din Olanda. Gigel Coman fortat fundas stinga, Contra si Florentin Dumitru reeditind pe dreapta morisca din perioada Boloni, iar Claudiu Niculescu o solutie la indisponibilitatile lui Moldovan sau Ganea. Mai mult de jumatate din trupa de la Bacau se va afla probabil pe gazon si la Rotterdam. Romania a inceput in forta.

Cuplul dinamovist Claudiu Niculescu - Grigorie a facut mat apararea moldovenilor cu un un-doi de efect (4), ultima pasa anulind insa eficienta fazei. Acelasi Niculescu i-a aratat selectionerului ca stie sa marcheze si altfel decit din lovitura libera, si in minutul 8 l-a lasat spectator pe Romanenko, sutind puternic din alergare la coltul lung. Avea sa fie si ultima actiune a primei reprize.

Dupa pauza, Piturca a schimbat masiv. L-a incercat si pe Pascovici, i-a dat o sansa si lui Cocis, furat din ograda lui Florin Marin. Cel care a inscris a fost insa Dica (57), golgeterul improvizat al Stelei din acest retur. Pierduta printre lacurile de pe gazon, utilitatea acestui amical si-a gasit totusi citeva repere. Cel mai vizibil, Claudiu Niculescu, un posibil partener pentru Mutu in Olanda.

Impresari din Ucraina si Coreea de Sud

Impresarul Dumitru Tudor a venit insotit de procuratori FIFA din Ucraina si Coreea de Sud. Dinamovistii Claudiu Niculescu si Stefan Grigorie vor pleca din vara in Coreea, "ciinii" ridicind suma de transfer pentru cei doi la peste 4 milioane $, 3 pentru golgeterul campionatului si unul pentru Grigorie.

Dumitru Sechelariu n-a fost la meci

In tribuna oficiala au luat loc si oameni cunoscuti din fotbalul romanesc. Astfel, in afara lui Mircea Sandu, au mai venit Cornel Dinu, Aurel Ticleanu si Nicolae Puiu, fost presedinte al FC Onesti. In afara acestora,
a mai urmarit meciul si primarul Bacaului, Romeo Stavarache. A surprins absenta lui Dumitru Sechelariu.

Florin Marin a venit cu arbitrii

Antrenorul echipei nationale de tineret, Florin Marin, a ajuns la stadion cu zece minute inainte de primul fluier al lui Marian Salomir. "Am tras tare sa ajung la meci. Am avut sedinta cu baietii numai cinci minute. A fost un meci de pregatire si atit. Meciurile cu Olanda si Armenia sint decisive pentru noi. Sper sa ne calificam si noi, si nationala mare", a spus Marin, care a venit in masina insotit de arbitrii focsaneni Marius Martis, Danut Dumitriu si Vasile Burga, cei care au oficiat la tineret.

Ploaia ataca din nou

Dupa potopul care s-a abatut luni asupra Bacaului, dind peste cap toate planurile selectionerului Piturca, ieri a venit si rindul oficialitatilor stadionului sa treaca prin emotiile pricinuite de vreme. Cu aproximativ sase ore inaintea amicalului Romaniei cu Moldova, o noua furtuna s-a abatut peste orasul moldav. Mai mult, timp de aproximativ o ora ploaia s-a transformat in grindina, bulgarii de gheata luind locul picaturilor de ploaie. In ciuda vremii potrivnice, ingrijitorii care asanau gazonul cu ajutorul unor bureti au dat asigurari in ceea ce priveste desfasurarea in bune conditii a meciului. "Ceea ce a stricat ploaia sint liniile care delimiteaza gazonul. In plus, ne-am chinuit sa vopsim frumos pista ce inconjoara terenul. Acum arata foarte rau".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.