Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a impus, miercuri, in fata selectionatei Ucrainei, scor 40-32 (17-18), in cel de-al doilea meci al romancelor in Grupa principala 1 de la Campionatul European din Macedonia, transmite NewsIn

Pentru Romania au punctat: Narcisa Lecusanu (10), Valentina Elisei Ardean (8), Oana Manea (6), Carmen Amariei (6) Cristina Neagu (3), Adina Meirosu (3), Daniela Crap (3), Melinda Geiger (1).

Elevele lui Radu Voina au inceput in forta meciul cu Ucraina si au parut mai montate decat in partida cu Spania. In minutul 4, tricolorele aveau un avans de doua goluri, scor 2-0, dar in numai doua minute au fost egalate, scor 2-2. Cele doua echipe au mers cap la cap pana in minutul 14, cand avansul nationalei Romaniei a ajuns la patru goluri, scor 10-6. Caderile din jocul fetelor lui Voina au aparut si in minutul 23, cand ucrainencele au egalat, scor 14-14, moment in care selectionerul Radu Voina a cerut time-out.

Elisei a punctat imediat dupa momentul de pauza , scor 15-14. In minutul 27, a intrat in poarta si Florentina Grecu, aceasta fiind la debutul sau la Campionatul European din Macedonia, dar nu a reusit sa apere aruncarea de la sapte metri pentru care fusese introdusa, si scorul a devenit 16-16. Pe finalul primelor 30 de minute, romancele au cedat, iar Ucraina a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, scor 18-17.

Repriza secunda a inceput tot cu gol pentru Romania, care a reusit egalarea, scor 18-18. In minutul 38, Luminita Hutupan a aparat o aruncare de la sapte metri, dupa care elevele lui Voina s-au avantat in atac si, profitand de superioritatea numerica, au urcat scorul la 22-20. In minutul 44, Romania a ramas cu doar patru jucatoare pe teren, dupa eliminarile Valentinei Elisei Ardean si Cristinei Neagu, dar Amariei a punctat pentru 27-23. A urmat o serie de goluri ale tricolorelor, care in minutul 46 aveau un avans de cinci goluri, scor 30-25. In minutul 51, Daniela Crap a punctat pentru prima data pentru o diferenta de opt goluri, 34-26. Cu sase minute inainte de finalul partidei, elevele lui Radu Voina au ajuns la o diferenta de noua goluri, scor 36-27. Pe finalul partidei, Radu Voina le-a introdus in teren pe Florentina Grecu, extrema Camelia Balint, pivotul Florina Barsan si centrul Melinda Geiger. In minutul 59, romancele aveau un avantaj de opt goluri, scor 39-31. Scorul final a fost stabilit de ucrainence printr-o aruncare de la sapte metri, scor 40-32.

  • Cea mai buna jucatoare a meciului pentru Romania: Valentina Elisei Ardean

  • Urmatoarea partida a Romaniei, cu Norvegia, ultima din grupa: joi, de la ora 21:15

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.