Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat, miercuri, ca a trimis o circulara catre cele 208 asociatii membre in care se precizeaza cerintele minime care trebuie prevazute in contractul oricarui fotbalist, informeaza NewsIn

"Forurile nationale sunt incurajate sa indeplineasca cerintele minime prevazute de FIFA in privinta intelegerilor dintre fotbalisti si cluburile la care evolueaza. Initiativa marcheaza un pas important in eforturile FIFA si FIFPro (n.r. Federatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti) de a moderniza relatiile dintre cluburile de fotbal si jucatori. Colaborarea din ultimii sapte ani a dus la formarea Camerei de Rezolvare a Disputelor sau semnarea unui parteneriat in legatura cu consultarea in privinta problemelor din fotbalul de azi, ceea ce reflecta progresele majore in privinta dialogului intre toti membrii din piramida internationala a fotbalului", se arata intr-un comunicat al FIFA.

In respectiva circulara, la capitolul "Obligatiile jucatorului", se prevede ca fotbalistii trebuie sa aiba un stil de viata sanatos si sa-si mentina o buna conditie fizica, dar si sa nu afecteze reputatia clubului prin declaratii acordate presei.

De asemenea, fotbalistii sunt obligati sa nu participe la activitati cu potential periculos in cazul in care nu au aprobarea clubului. FIFA recomanda ca jucatorii sa-si poata exploata singuri drepturile de imagine in cazul in care nu intra in conflict de interese cu sponsorii sau partenerii clubului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.