Sfertfinalist in 2002 la Openul Frantei, Andrei Pavel a intrat in primul tur anul acesta in fata francezului Florent Serra, beneficiar al unui wild-card. Statisticile il dadeau drept o prada usoara pe adversarul de 24 de ani al lui Pavel. Locul 116 ATP si doar 210.000 de dolari castigati in cei patru ani de profesionism pentru Serra. Pozitia a 43-a in ierarhia mondiala si peste patru milioane de dolari adunati numai din tenis pentru Pavel. Romanul era favorit din toate punctele de vedere si se parea ca intalnirea dintre cei doi nu va dura foarte mult.

Asa a si fost, meciul de pe terenul sapte intinzandu-se doar de-a lungul a trei seturi, intr-o ora si 35 de minute. Doar ca invingatorul a fost Serra, cu un neverosimil 6-2, 6-2, 6-3. Romanul a fost de nerecunoscut pe zgura pariziana, iar statistica demonstreaza acest lucru. In timp ce tanarul reprezentant al Hexagonului nu a facut nici o dubla greseala, Andrei si-a trecut in cont sase. Diferenta este covarsitoare la greseli nefortate, 58 Pavel, 23 Serra, dar si la totalul punctelor castigatoare: 65 pentru roman si 96 realizate de adversarul sau. Aflat intr-o deplasare prin tara, Gheorghe Pavel, tatal lui Andrei, a aflat rezultatul meciului fiului sau de la Adevarul.

"Imi pare rau, pentru ca adversarul parea accesibil, dar Andrei a avut unele probleme de sanatate in ultimul timp. Asta este. Viata merge inainte. Sper sa se revanseze in meciul de Cupa Davis din Croatia si sa ne faca o mare bucurie", a declarat Gheorghe Pavel. Tatal jucatorului roman s-a referit la unele probleme cu stomacul pe care acesta le-a avut in ultima perioada. In urma cu o luna, in timpul semifinalei cu germanul Tommy Haas din cadrul turneului de la MUnchen, el a fost nevoit sa se retraga de mai multe ori la vestiar.

Pavel a reusit atunci sa se impuna in cele din urma, dar a trebuit sa abandoneze, in seara aceleiasi zile, semifinala de dublu pe care o disputa alaturi de Gabriel Trifu. Infrangerea lui Andrei Pavel a fost probabil cea mai mare surpriza a primei zile cu meciuri de pe tablourile principale de simplu, in conditiile in care marii favoriti nu au avut probleme in drumul spre turul al doilea.

Federer - fara emotii

Elvetianul Roger Federer, numarul unu mondial si primul cap de serie al turneului, a trecut intr-o ora si 29 de minute de israelianul Dudi Sela, venit din calificari. Scorul final, 6-1, 6-4, 6-0, arata ca Federer se gandeste sa stea cat mai putin pe teren in primele tururi. Roland Garros este singurul turneu de Mare Slem pe care elvetianul nu l-a castigat in cariera. Nici anul acesta misiunea lui nu va fi usoara, pe jumatatea lui de tablou aflandu-se nume ca Rafael Nadal, Gaston Gaudio sau Carlos Moya.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.