Teoretic, Spania este cel mai accesibil adversar pe care Romania il intalneste la acest turneu final (Franta, Ungaria si Danemarca, echipe pe care nationala noastra le-a invins in prima faza a competitiei, au in palmares, impreuna, zeci de titluri olimpice, mondiale si europene la activ!), insa tocmai acest lucru trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru ca nu cumva fetele noastre sa considere meciul dinainte castigat.

Iar faptul ca Spania s-a calificat in faza a doua fara sa cunoasca infrangerea, 21-21 cu Norvegia, 24-24 cu Ucraina si 29-24 cu Portugalia, reprezinta inca un 'amanunt' de care fetele noastre trebuie sa tina seama.

In aceasta a doua faza a competitiei conteaza rezultatele inregistrate in grupele preliminare intre echipele calificate, astfel ca Romania, care a invins Ungaria si Danemarca, pleaca din pole-position in Grupa 1, cu 4 puncte. Norvegia are 3, Spania – 2, iar Ucraina, Danemarca si Ungaria – cate unul.

Primele doua clasate se califica in semifinalele programate sambata, 13 decembrie, in cealalta grupa avand doua favorite certe, Germania si Rusia.