Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, luni, ca scandalul in urma caruia un presupus grup de generali in rezerva ar fi pus la cale o actiune pentru a lua palmaresul ros-albastrilor reprezinta dovada divina ca gruparea din Ghencea va invinge Fiorentina si se va califica in 16-imile Cupei UEFA

"Atacul celor care vor sa ia palmaresul echipei echivaleaza cu o calificare a Stelei in Cupa UEFA, ceea ce inseamna ca este un semn de la Dumnezeu, care le da peste nas dracilor, sa faca spume la gura si clabuci", a spus Gigi Becali, care a promis ca in cinci ani Steaua va ajunge sa joace o semifinala de Liga Campionilor.

Patronul ros-albastrilor afirmat ca acum cunoaste provenienta celor care pregatesc deposedarea Stelei de palmares: "Nu este vorba de niciun general de armata sau de vreun general activ, este vorba de niste generali in rezerva din fortele de securitate, care inca mai au niste parghii, mai au putere. Repet, nu este vorba de generali de la clubul sportiv. In mentalitatea lor veche, ei cred ca pot face abstractie de democratie. Nu este niciun pericol pentru palmaresul Stelei, numai ei cred ca pot face asta".

Latifundiarul a explicat si de ce nu este ingrijorat de perspectiva ca palmaresul echipei sa poata fi luat de cineva: "Desfiintarea sectiei de fotbal din cadrul CSA (n.r. Clubul Sportiv al Armatei) era iminent necesara, pentru ca UEFA prevede ca acele cluburi de fotbal departamentale nu pot participa in competitiile europene. Ei probabil nu stiu asta si vor sa ma sperie, dar eu nu sunt asa sperios".

Becali crede ca generalii in rezerva care actioneaza impotriva sa sunt guvernati de "forte oculte" si sprijiniti de propriii lor copii, care controleaza tot sistemul financiar romanesc. Mai mult, patronul ros-albastrilor este convins ca "vechii comunisti pot lua palmaresul Stelei doar daca il scoala pe Stalin, mai omoara cateva milioane de oameni, incep nationalizarea Romaniei si tot asa...".

Referitor la o eventuala implicare a lui Ilie Nastase si Gheorghe Hagi in grupul celor care au pus la cale deposedarea Stelei de palamaresul sau, Becali s-a rezumat sa spuna ca fostul mare tenismen roman nu este implicat, "dar sa ma ierte Dumnezeu, Hagi ar putea fi implicat, este posibil, stiu eu de ce". De asemenea, intrebat fiind daca si George Paunescu poate fi alaturi de "vechii comunisti care vor palmaresul", latifundiarul s-a multumit sa nege vehement orice amestec al acestuia.

Finantatorul gruparii din Ghencea a refuzat sa creada ca cei care vor sa ia palmaresul Stelei incearca sa-l santajeze financiar, dar a opinat ca in cazul in care echipa sa ar fi deposedata de culori si rezultate, "imaginea Romaniei in Europa ar avea de suferit".

Reactia lui Gigi Becali vine ca urmare a aparitiei in presa centrala a unor articole in care Gheorghe Hagi si Ilie Nastase ar face parte dintr-un grup format din generali de armata care vor deturneze palmaresul actualului club Steaua catre Clubul Sportiv al Armatei.

Altfel, Becali a precizat ca nu a uitat de datoria pe care Adrian Mutu o are de achitat fata de el: "I-am sters datoria, nu i-am sters-o, nu tot aia e? De Mutu nu am ce sa mai vorbesc. O sa-l bata Dumnezeu". "Cand o sa vina Mutu in Ghencea, o sa-l intampinam cu lauri, cu flori, cu Aida de Verdi", a descris pe un ton ironic Becali momentul in care atacantul Fiorentinei va pasi pe gazonul stadionului Steaua.

Steaua va intalni Fiorentina, miercuri, de la ora 21:45, intr-un meci programat in Grupa F a Ligii Campionilor. In urma acestui joc, una dintre cele doua grupari se poate califica in 16-imile Cupei UEFA de pe locul 3, care asigura prezenta in aceasta faza a competitiei. Steaua are doar varianta victoriei, in timp ce Fiorentinei ii este suficient si un egal pentru a se califica.

Clasamentul Grupei F: 1. Lyon 11p (5j), 2. Bayern Munchen 11p (5j), 3. Fiorentina 3p (5j), 4. Steaua 1p (5j).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.