Echipa divizionara de fotbal a Romaniei, completata cu doi jucatori din strainatate, va intilni asta-seara, de la ora 20.15, echipa Moldovei. Programata pe stadionul "Municipal" din Bacau, partida va fi transmisa in direct pe TVR 1 si reprezinta ultima verificare inaintea intilnirii cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale Germania 2006. Pretul biletelor este de 50.000 de lei.

Daca selectionerul Victor Piturca se va folosi de acest joc pentru a testa citiva fotbalisti tineri si pentru a vedea la lucru mai multi jucatori din campionatul intern, moldovenii vor alinia, in schimb, prima reprezentativa. Viktor Pasulko, fostul international sovietic care pregateste acum nationala basarabeana, a deplasat in Romania un lot care cuprinde sase stranieri. Dintre acestia, Viorel Frunza evolueaza in tara noastra, la FC Vaslui.

Partida cu Moldova este prima actiune a nationalei dupa valul de scandaluri care a zguduit, in ultimele saptamini, fotbalul romanesc. Steaua si Dinamo, echipele ramase in cursa pentru titlu, au cistigat o serie de meciuri dubioase, in care adversarele nu au opus rezistenta. Din echipa probabila a lui Piturca, nu mai putin de sapte jucatori provin de la cele doua formatii suspectate de blat.

Echipa probabila: Lobont - Contra, Ghionea, Tamas, Gigel Coman - Fl. Dumitru, Plesan, N. Dica, Dorinel Munteanu - Cl. Niculescu, St. Grigorie.
Jocul va fi arbitrat de Marian Salomir, ajutat la linii de Cristian Nica si Ionel Popa.

Mutu poate striga "Hai, libi!"

Astazi expira in mod oficial suspendarea de sapte luni a lui Adrian Mutu, fotbalistul roman pedepsit asta-toamna pentru ca s-a drogat cu cocaina. Initial, s-a stiut ca sanctiunea "Briliantului" urma sa expire pe 18 mai, dar termenul s-a prelungit pina astazi deoarece decizia Federatiei Engleze a fost consemnata in acte mai tirziu.

Mutu are toate sansele sa revina in forta dupa indelungata perioada de repaus fortat. Dat afara de Chelsea (la care era legitimat in momentul scandalului) si inregimentat de Juventus Torino, atacantul va redebuta, se pare, duminica, in ultima etapa din Il Calcio. Fabio Capello, antrenorul "Batrinei Doamne", a anuntat deja ca-l va folosi pe Mutu impotriva celor de la Cagliari: "Cred ca va fi spatiu in echipa si pentru Adrian". Juventus a cistigat deja titlul de campioana a Italiei.

La doar citeva zile dupa ce va juca pentru Juve, Mutu va reveni si in nationala Romaniei. Selectionerul Victor Piturca l-a convocat pe "Briliant" pentru meciurile oficiale cu Olanda (simbata, 4 iunie, la Rotterdam) si Armenia (miercuri, 8 iunie, la Constanta), din preliminariile Cupei Mondiale.

Popescu cere sa se ia masuri

Impresarul Gica Popescu a comentat ieri ultimele blaturi din Divizia A, solicitind interventia ligii: "Acest final asaza un con de umbra asupra campionatului. Sint lucruri urite, care pateaza imaginea fotbalului nostru. Trebuie facut ceva!".

Despre reactiile din ultima perioada ale suporterilor, "Baciul" a precizat: "Se dau bani la galerii pentru deplasari. Relatiile dintre patroni si sefii suporterilor sint foarte apropiate, ceea ce nu-i normal. Pe unde am jucat, n-am cunoscut nici un sef de galerie. Suporterii sint prost educati si isi depasesc statutul".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.