Olandezul Remy Bonjasky a castigat pentru a treia oara in cariera finala Marelui Premiu de la Yokohama, dupa ce a fost declarat invingator in urma descalificarii adversarului sau din ultimul act, marocanul Badr Hari, informeaza NewsIn.

Bonjasky a fost peste adversarul sau in prima repriza, cand l-a trimis la podea pe Bahri, insa acesta a revenit si a dominat inceputul partii secunde. Dupa o serie repetata de lovituri, Bonjasky a cazut la pamant, iar Hari l-a urmarit si l-a lovit cu piciorul in cap in timp ce era intins la podea. Meciul a fost intrerupt, pentru a-i permite olandezului sa isi revina, iar Hari a fost penalizat cu un punct. Ulterior, dupa ce Bonjasky a incercat sa isi revina si nu a reusit, arbitrii au decis sa il descalifice pe marocan si sa il declare invingator pe olandez.

Badr Hari s-a aflat pentru prima data in finala Grand Prixului japonez, in timp ce Bonjasky a mai castigat aceasta finala in 2003 si 2004.

Este pentru prima data in competitie cand castigatorul finalei se impune in urma unei descalificari a adversarului.

De remarcat ca este a 8-a editie consecutiva cand un olandez se impune in ultimul act al acestui Mare Premiu. In urma acestui trofeu, Bonjasky a egalat performantele lui Peter Aerts si Semy Schields, ambii de 3 ori campioni mondiali.

Prima semifinala a competitiei i-a adus fata in fata pe Badr Hari si Errol Zimmerman, iar marocanul a reusit sa il depaseasca pe olandez, castigandu-si astfel biletul pentru ultimul act.

In cea de-a doua semifinala Remy Bonjasky s-a impus fara drept de apel in fata turcului Gokhan Saki, care a fost facut KO in repriza a doua, in urma unui lovituri cu piciorul din saritura a olandezului.
La gala de la Yokohama, care se disputa in sistem piramidal, meciurile s-au desfasurat pe durata a 3 reprize de cate 3 minute.

La aceasta editie a finalei de la Yokohama nu a participat triplul campion mondial Semy Schields, care nu s-a calificat la turneul din acest an.

Un alt favorit, Peter Aerts, a cedat competitia inca din sferturi, unde a fost invins de Hari. Olandezul Aerts este singurul luptator care nu a ratat niciun World Grand Prix din 1993 incoace, perioada in care a adunat 3 titluri supreme si a pierdut doua finale, ultima in 2007.

Un alt participant, rusul Ruslan Karaev, a fost scos din competitie de Gokhan Saki, care l-a eliminat in sferturi. Tot in primul tur au fost eliminati si Ewerton Teixeira (Brazilia), invins de Errol Zimmerman si Jerome Le Banner (Franta), scos din competitie de Bonjasky.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.