Un bust din bronz al fostului mare fotbalist Nicolae Dobrin a fost dezvelit la finele saptamanii trecute, in complexul sportiv Trivale, iar la acest eveniment au participat sotia si fiul sau, patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, si primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, transmite NewsIn.

Statuia este amplasata in complexul sportiv Trivale, in zona terenurilor sintetice. La inceputul ceremoniei, a fost evocata amintirea lui Dobrin, iar dezvelirea bustului s-a facut pe acordurile melodiei "We are the champions". Bustul lui Nicolae Dobrin a fost realizat de sculptorul bucurestean Cristian Penteleu.

Bustul de la stadion este al doilea din oras, dupa ce in urma cu un an, dupa moartea lui Dobrin, in fata Primariei din Pitesti a fost amplasat unul din ipsos. Oficialitatile locale au in plan executarea unei statui de 4-5 metri.

Sotia lui Dobrin, Gica, a declarat, vizibil emotionata: "Chiar daca sotul meu nu este alaturi de mine in aceasta zi, sunt mandra pentru evenimentul de astazi. Bucuria este mare, dar inima imi plange. Niciodata nu am fost asa trista, cu toate ca nu am motive. Acest bust de bronz chiar il reprezinta".

Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, a spus ca ar trebui amplasate mai multe statui ale fostului fotbalist in localitate: "Ar trebui sa fie plin Pitestiul de statuile lui Nicolae Dobrin, pentru ca atunci cand spui Pitesti, spui Nicolae Dobrin. Pentru Pitesti, Nicolae Dobrin inseamna mai mult decat un brand. Dobrin a facut cunoscut Pitestiul in intreaga lume, chiar si Madridul a auzit de el, cand FC Arges a invins pe Real cu Dobrin in echipa. Eu dedic parcursul de pana acum al echipei FC Arges maestrului Nicolae Dobrin pentru ca merita acest lucru".

Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, a afirmat ca a organizat acest eveniment in ziua in care Dobrin isi serba onomastica: " Ne ga ndim sa oferim busturi si unor orase cu echipe campioane la fotbal, in afara de Bucuresti. Acest bust va fi urmat de o statuie de 4-5 metri care va fi amplasata la intrarea in stadionul care ii poarta numele, in arena in care el a stralucit. Am dezvelit acest bust azi, pentru ca am dorit sa fie de de ziua numelui sau, Sfantul Nicolae".

Fostul mare fotbalist roman Nicolae Dobrin a decedat la 26 octombrie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.