Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a anuntat, joi, ca institutia pe care o conduce nu va mai finanta echipa de fotbal Politehnica Iasi, iar fondurile vor fi directionate catre alte investitii, transmite corespondentul NewsIn

"Nu sunt de acord ca din bani publici sa fie platite salariile jucatorilor. Decat sa-i dau bani lui Balba (Ionut Balba, atacant Poli Iasi, n.r.) sa-si ia masina si sa gafaie dupa 40 minute pe teren, mai degraba finantam alte actiuni. Fotbalul trebuie sa traiasca din profesionalism, eu nu voi finanta acest domeniu", a spus Constantin Simirad, care a adaugat ca prefera sa finanteze, in special, actiuni culturale.

Acesta a precizat ca regreta finantarea de un milion de lei acordata clubului de fotbal Politehnica Iasi in cursul anului 2008 si a subliniat ca sunt bani dati de "pomana".

"Voi rezilia orice contract sau parteneriat incheiat inainte de alegerea mea pe functia de presedinte (iunie 2008, n.r.)", a mai spus Simirad.

In 2007, primaria Iasi a initiat un parteneriat cu legislativul judetean prin care cele doua institutii se angajau sa sprijine sportul de perfomanta din Iasi prin infiintarea Fundatiei Sportului Iesean. La vremea respectiva, prefectul de Iasi a atacat in instanta parteneriatul in urma unor nereguli din contractul de asociere. Instanta a respins insa actiunea reprezentantului Guvernului in teritoriu. In ultimii doi ani, Fundatia a alocat peste trei milioane de lei catre clubul de fotbal iesean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.