UEFA a anuntat joi ca a stabilit sumele de bani pe care le va trimite federatiilor nationale pentru a fi impartite catre cluburile care au avut jucatori la echipa nationala in timpul Campionatului European din 2008, informeaza NewsIn

Suma totala pe care UEFA o va trimite catre federatiile nationale care au avut echipe la EURO 2008 este de 43,5 milioane de euro, urmand ca obiectivul pentru EURO 2012 sa fie de 55 de milioane de euro. In total, 180 de cluburi vor beneficia de banii de la UEFA, printre care si cinci echipe din Romania.

Federatia Romana de Fotbal va primi 1.260.382 de euro, in timp ce Germania va incasa 6.806.065 de euro. Steaua va primi suma de 571.373, Dinamo va incasa 336.102 euro, CFR Cluj va primi 151.246 euro, in timp ce FC Timisoara si Rapid vor obtine fiecare cate 100.831 euro.

Cluburile care au oferit cei mai multi jucatori la EURO 2008 vor primi si cele mai mari sume de bani, pe primul loc fiind Werder Bremen, care va primi 1.093.732 de euro, Olympique Lyon va incasa 1.038.115 euro, iar Bayern Munchen va fi platit cu 1.018.109. UEFA va oferi bani si mai multor echipe europene care nu evolueaza in prima liga, dar si federatiilor nationale din Belgia, Danemarca, Ucraina si Moldova, care nu au avut echipe la EURO 2008.

"Este o demonstratie a armoniei in fotbalul european si a disponibilitatii asociatiilor si cluburilor de a coopera pentru binele jocului. Campionatul European din aceasta vara a fost cu adevarat fantastic, atat pe teren cat si in afara lui, asa ca sunt foarte fericit ca echipele de club pot profita de pe urma lui", a afirmat presedintele UEFA, Michel Platini.

Sumele au fost calculate in functie de cate zile a jucat fiecare fotbalist in parte si s-a calculat cu doua saptamani inainte de primul meci al turneului si pana la ziua dupa ce echipa a fost eliminata. Fiecare club care a lasat jucatori la EURO 2008 a semnat un act prin care este de acord cu regulamentul prevazut de UEFA in privinta disponibilitatii eliberarii jucatorilor.

Presedintele Asociatiei Cluburilor Europene, Karl-Heinz Rummenigge, a afirmat ca decizia UEFA este una istorica si demonstreaza spiritul de colaborare din interiorul "familiei fotbalului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.