Pilotul Renault este impotriva introducerii motorului unic si plange dupa motoarele V10.

Schimbarile anuntate de FIA pentru sezonul 2010 determina o agitatie fara precedent intr-un intersezon al Formulei 1.

Dublul campion mondial Fernando Alonso anunta ca s-ar putea retrage la finele campionatului de anul viitor, in cazul in care peste doi ani s-ar adopta masura introducerii motoarelor standardizate.

'Sportului auto ar trebui sa nu i se impuna limite', spune pilotul spaniol, nemultumit si de motoarele V8 care propulseaza actualele monoposturi, el visand nostalgic la motoarele V10, de 1.000 de cai-putere, cu care a alergat in 2005, cand a castigat primul sau titlu mondial.

Paralel cu modificarile tehnice merge criza financiara, care loveste in toate echipele.

Constructor si concurent, Honda a tipat tare zilele acestea si a anuntat ca anuleaza petrecerea prevazuta pentru lansarea monopostului RA 109, cu care va concura in 2009. Nicky Fry, responsabilul echipei, a cerut scuze invitatilor si a spus:

'Honda, ca si altii, a fost obligata sa-si reduca productia si sa trimita oameni in somaj. In consecinta am considerat ca nu este oportun sa mai organizam acest pranz'.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.